Головна » 2011 » Июнь » 4 » Комісія ООН виступила за легалізацію наркотиків
19:24
Комісія ООН виступила за легалізацію наркотиків
ООН, комісія, наркотики, легалізація, боротьба
  Глобальна комісія ООН з антинаркотичної політики закликала легалізувати ряд наркотиків, а також перестати вважати злочинцями їх споживачів, повідомляє Lenta.Ru. За словами фахівців, цього вимагає «програна війна з наркотиками».
     Комісія з 19 членів, серед яких колишній генсек ООН Кофі Аннан, колишні і діючі лідери ряду країн і відомі письменники, прийшла до висновку, що міжнародна боротьба з наркотиками провалилася, привівши до розквіту організованої злочинності, марної трати мільйонів доларів платників податків і тисячей смертей. За оцінками ООН, з 1998 по 2008 рік світове споживання нелегальних опіатів зросло на 35 відсотків, кокаїну - на 28 відсотків і марихуани - на 8,5 відсотка.
    Особливій критиці комісії піддалися США, уряду котрих пора припинити боротися з наркотиками поліцейськими заходами і обрати стратегію, засновану на охороні здоров'я та прав людини.
    «Урядові витрати на безплідну стратегію зниження поставок і арешти не залишають місця більш економічно ефективним вкладенням в зниження попиту [на наркотики] і шкоди [від їх споживання]», - йдеться в доповіді під назвою «Війна з наркотиками»
     У зв'язку з цим комісія закликала уряди країн легалізувати ряд наркотиків (в першу чергу продукти конопель) і піддати їх споживання законному регулювання, щоб обеззброїти наркоділків і забезпечити охорону здоров'я та безпеки громадян.
     Крім того, експерти порекомендували припинити «криміналізацію, маргіналізацію й стигматизацію» людей, що вживають наркотики, але не завдають шкоди оточуючим. На думку фахівців, натомість їм слід надавати психологічну і медичну допомогу.
    «Зніміть табу на дебати і реформи. Настав час діяти », - закликають автори доповіді.
   З критикою висновків комісії вже виступили уряду США і Мексики. Представник російської Федеральної служби з контролю за наркообігом (ФСКН) в інтерв'ю «Інтерфаксу» також заявив, що легалізація наркотиків неприпустима.
Фото: leloo.com.ua
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1929 | Додав: wiktor | Теги: наркотики, комісія, оон, легалізація, боротьба | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar