Головна » 2015 » Май » 19 » Льодовик Ларсена повністю зникне цього літа
06:52
Льодовик Ларсена повністю зникне цього літа

Історія шельфового льодовика Ларсена налічує близько 10 тисяч років. Шельфовий льодовик Ларсена біля узбережжя Антарктичного півострова остаточно припинить своє існування і розколеться на багато маленьких айсбергів через кілька місяців.

Про це повідомляється на сайті американського космічного агентства NASA. Експерти уточнюють, що останні уламки льодового щита Ларсена, історія якого налічує близько 10 тисяч років і який розпався на частини в 2002 році, можуть остаточно зникнути до початку наступного літнього сезону в Південній півкулі Землі.

Фахівці лабораторії реактивного руху NASA говорять, що льодовик почав танути швидше і в ньому почали з'являтися тріщини. "Ці знаки небезпеки говорять нам, що останки льодовика дезінтегруються. І хоча подібне видовище, кращі місця в перших рядах для спостереження за тим, як льодовик втрачає стабільність і руйнується, є вкрай захоплюючою подією з наукової точки зору, воно стало дуже поганою новиною для Землі .

Рекомендуємо ознайомитися із пропозицією пассажирские перевозки харьков.

Цей масив існував понад десять тисяч років, і скоро його не стане ", - повідомляє дослідник Ала Хазендар. Експерти прийшли до такого висновку, проаналізувавши знімки з кліматичних супутників і дані, які були зібрані за допомогою геодезичних літаків в рамках проекту картографування та моніторингу льодового щита Антарктики Operation IceBridge, яким керує NASA з 2009 року.

Фото: wikimedia.org
Джерело: http://zn.ua/TECHNOLOGIES/lednik-larsena-vozle-beregov-antarktiki-polnostyu-ischeznet-etim-letom-nasa-176368_.html
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2825 | Додав: wiktor | Теги: Ларсена, Антарктида, Льодовик, танення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 1
avatar
1 komillako • 20:12, 19.01.2016
Ужас жалко животных которые обитают там (((((((

shok cry
ComForm">
avatar