Головна » 2012 » Апрель » 1 » Масштабний лісовий експеримент
09:02
Масштабний лісовий експеримент
  Західна Європа, Уельс, Португалія, ліс, насадження, еспериментУ Західній Європі стартував глобальний експеримент по вивченню впливу глобальної зміни клімату на дерева, повідомляє BBC. Тисячі саджанців для цього висаджені в декількох країнах, від півдня і до півночі.
   Масштаб проекту дозволить оцінити одна цифра: близько 6 тис. дерев різних видів були висаджені в одному тільки лісі Кричав (Crychan Forest) в Уельсі, на площі, що дорівнює п'яти футбольним полям. Усього таких експериментальних ділянок кілька десятків, їх ланцюжок тягнеться від належних Португалії Азорських островів на півдні і до атлантичного узбережжя Шотландії на півночі.
   Метою експерименту є аналіз того, які дерева будуть процвітати в теплішому кліматі, а які - навпаки. «Інформація, яку ми хочемо отримати, повинна буде інформувати чиновників і лісівників про те, які види дерев вони зможуть використовувати у господарській діяльності в майбутньому», - говорить Кріс Джонс (Chris Jones) з лісівничої комісії Уельсу (Forestry Commission Wales).
   Як писав «Навколо світу», сьогодні багато авторитетних вчених схиляються до того, що зміна клімату в масштабах всієї Землі необоротна і максимум, що ми можемо зробити (якщо зробимо заходи негайно) - це уповільнити його темпи.
   Глобальне потепління загрожує жахливими наслідками не тільки флорі і фауні нашої планети. Людство може зіткнутися з різким зростанням цін на найважливіші ресурси і, як наслідок, сплеску насильства в грандіозних масштабах. Додатково до цього, багато районів і навіть країни можуть стати просто непридатними для життя. Страшна посуха, яка вразила в цьому році Африканський ріг, є першим попередженням.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1803 | Додав: wiktor | Теги: насадження, ліс, Уельс, Португалія, Західна Європа, есперимент | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar