Головна » 2011 » Июнь » 7 » ООН: лісовому сектору щорічно потрібно $ 40 млрд
08:56
ООН: лісовому сектору щорічно потрібно $ 40 млрд
  ООН, ліс, лісовий сектор, інфестиції, 40 млрд Для переходу до низьковуглецевої «зеленої» економіки з ефективним використанням ресурсів необхідно $ 40 млрд інвестицій в лісовий сектор щорічно, йдеться в новій доповіді Програми ООН з навколишнього середовища.
  Це дозволить вдвічі знизити швидкість збезлісення до 2030 року і підняти темпи посадки дерев приблизно на 140% до 2050-го. Все це призведе до скорочення викидів вуглекислого газу на 28%. До того ж добре сплановані інвестиції збільшать кількість робочих місць з лісовому господарстві з нинішніх 25 млн до 30 до середини століття.
  $ 40 млрд - це всього 0,034% світового ВВП, відзначає ЮНЕП, але десь на дві третини більше поточних витрат.
  Зазвичай під час подібних розмов мають на увазі тропічні ліси, але з недавніх пір ООН вирішила взятися і за Європу, де в результаті пожеж, вирубки та діяльності сільського господарства від лісів залишилися невеликі ізольовані ділянки, що тільки на руку опустелювання і загибелі дикої природи. ЮНЕП пообіцяла скласти карту із зазначенням тих областей, де необхідно насадити лісу. Її планується оприлюднити 14-16 червня на нараді європейських міністрів в Осло.
   За останні роки на вирубку лісів стало припадати близько чверті світових викидів парникових газів. Левова частка вирубки проводиться в інтересах сільського господарства: земля розчищається під ріллі, плантації, пасовища. Виходить замкнуте коло: чим більше населення, тим більше потрібно землі. Відповідно, чим більше викиди парникових газів через вирубку лісів, тим сильніше парниковий ефект, гірше врожаї і тим більше потрібно нової землі.
  Деякі фахівці, однак, вважають цю проблему штучною. Наприклад, на думку голландських учених, у сільського господарства вже зараз достатньо землі, щоб годувати дев'ять мільярдів чоловік до 2050 року. Треба лише домогтися максимальної врожайності на кожному гектарі.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1940 | Додав: wiktor | Теги: ліс, інфестиції, 40 млрд, лісовий сектор, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar