Головна » 2015 » Январь » 14 » Місяць стане джерелом корисних копалин
12:14
Місяць стане джерелом корисних копалин

Планетолог і астробіолог Ян Кроуфорд з Лондонського університету вважає, що природні ресурси Місяця можуть використовуватися для допомоги у створенні промислової інфраструктури в навколоземному просторі.

За словами Кроуфорда, складно виділити якийсь конкретний природний ресурс Місяця, заради якого варто було б затівати його буріння. Без додаткових оцінок не обійтися, повідомляє портал SPACE.com. «М'яко кажучи, це непросте питання», - говорить учений. Потенційно, на земному супутнику можна буде видобувати рідкоземельні елементи або, приміром, гелій-3. Високу цінність мають також астроїди, що містять метали платинової групи.

Професор Кроуфорд виступає в якості головного консультанта міжнародного проекту Lunar Mission One. В рамках даного проекту передбачається детальне обстеження південного полюса Місяця, зокрема, геологічних властивостей поверхні природного супутника Землі. Проби грунту будуть взяті з глибини в 100 метрів (досі зразки бралися з глибини максимум в три метри). Все це буде зроблено для того, щоб встановити, чи можна буде в майбутньому створити космічну базу, населену людиною.

На реалізацію програми потрібно не менше 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Більшу частину цієї суми ініціатори проекту планують зібрати за рахунок безоплатних громадських вкладень. Тим, хто зробить внесок, автори проекту обіцяють надати унікальну можливість послати на Місяць частинку себе: відправити можна що завгодно - лист, фотографію і навіть локон волосся. Своєрідна посилка буде згодом залишена в надрах місячної поверхні.

Фото: www.ua.korrespondent.net
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/sobytiya/13195-luna-stanet-istochnikom-poleznyh-iskopaemyh/
Категорія: Справи геологічні | Переглядів: 1731 | Додав: wiktor | Теги: ресурси, Місяць, Буріння, кроуфорд, Надра | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar