Головна » 2011 » Май » 26 » Міжнародне енергетичне агентство: перехід на сонце і вітер можливий
22:08
Міжнародне енергетичне агентство: перехід на сонце і вітер можливий
град, бактерії, град, метеорологічМіжнародне енергетичне агентство, алтернативна енергетика, вітер, сонцені явища  Змінні джерела енергії могли б забезпечити від 19 до 63% потреби в електроенергії в багатьох країнах, йдеться в новій доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).
   Завдано ще один удар по песимістам, які вважають, що перевантажені енергосистеми і жорсткі ринки ускладнюють інтеграцію поновлюваних джерел енергії в нинішню інфраструктуру.
   У документі дана оцінка восьми найбільшим промислово розвиненим країнам та економічним зонам. Робиться висновок, що вітер і сонце могли б забезпечити 19% потреби Японії і 63% - Данії. Решта - Канада, Мексика, Скандинавія, Іспанія і Португалія, Великобританія і Ірландія, США - знаходяться між цими двома цифрами. Головна перешкода на шляху більш широкого використання змінних джерел енергії - перевантажена електромережа. У Мексиці з цим складніше всього, а в Скандинавії - простіше.
  Інша важлива проблема - жорсткість ринку. Вугільні, газові і почасти атомні електростанції могли забезпечити гнучку підтримку енергетиці на змінних джерелах, але структура енергетичних ринків, як правило, перешкоджає цьому. Наприклад, тільки 4% електроенергії Сполученого Королівства продаються на відкритому ринку, тоді як у Нідерландах - 30%, а в Скандинавії - 70%. Решта частка припадає на довгострокові контракти.
   Поки суд та діло, в деяких країнах використання змінних джерел енергії зростає досить швидко. У 2010 році вітер давав Данії вже 24% електроенергії, а Іспанії та Португалії - 14%. 9 листопада минулого року Іспанія навіть поставила своєрідний рекорд: 46,7%.
Фото: epochtimes.com.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1835 | Додав: wiktor | Теги: алтернативна енергетика, бактерії, метеорологічМіжнародне енергетичне , сонцені явища, вітер, Град | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar