Головна » 2010 » Декабрь » 4 » Мороз і сонце
17:22
Мороз і сонце
club.foto.ua
2010 рік, аномальна погода, мороз, сонце      Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації (World Meteorological Organization, ВМО), 2010 рік, швидше за все, увійде до трійки найбільш спекотних з початку метеорологічних вимірювань, повідомляє Associated Press. Також він став найспекотнішим за останнє десятиліття.

Мішел Жарро (Michel Jarraud), генеральний секретар ВМО, заявив, що середньомісячна температура аж до жовтня була близькою до рекордним. Очікується, що дані за жовтень і листопад, які будуть проаналізовані на початку 2011 року, будуть трохи нижче норми. Однак, за словами Жарро, досить імовірно, що 2010 рік стане найспекотнішим.

«Жодна з подій не може бути прямо пов'язане з діяльністю людини, цей рекорд не можна пояснити тільки природними причинами. Якщо не брати до уваги вплив людини, то ви не можете сприймати те, що відбувається », - розповів Жарро.

У цьому році траплялися вражаючі погодні явища: аномальна спека в Росії, руйнівні повені в Пакистані. Також відбувалися менші за масштабом повені в Таїланді і В'єтнамі, проливні дощі в Австралії та Індонезії, посуха в басейні Амазонки і південно-західному Китаї.

Попередні дані, зібрані з чотирьох дослідницьких центрів, були оприлюднені на конференції учасників Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC), на якій обговорюються, в основному, заходи по допомозі бідним країнам справитися зі змінами в сільському господарстві, підйомом рівня моря та іншими проблемами, викликаними потеплінням у світі.

Нагадаємо, що двотижнева конференція відкрилася 31 листопада. У спеціальному номері британського журналу Philosophical Transactions of the Royal Society A, випущеному до цієї події, описується, які будуть наслідки підвищення світової температури на 4'С і більше, якщо розглядати їх з точки зору 2060-2100-х років. Зокрема, при такому сценарії ймовірно знищення тропічних лісів Амазонки, втрата всього льодового покриву Арктики в літній період і значне зростання обсягів необхідної фінансової допомоги країнам, що розвиваються.

Між тим снігопад і мінусова температура викликали черговий збій в транспортній системі Європи, повідомляє BBC News. У Німеччині тисячі пасажирів змушені були ночувати в потягах, так як швидкісні залізничні колії були заблоковані снігом. У Великобританії, Франції і Нідерландах були скасовані авіарейси. У Данії уряд задіяв армію для того, щоб допомогти збиральної техніки пробитися через сніг на південний захід країни. У Бельгії пробки досягають 650 км в довжину.

У Польщі за 2 дні померло 18 людей через те, що вони залишилися на морозі. За словами поліції, більшість з них були бездомними в стані алкогольного сп'яніння. Крім цього в Центральній Європі загинуло 5 осіб. Повідомляється також про 2 смертях у Великобританії і трьох в Москві, Росія.

Багато вчених відзначають, що на ділі мова не йде про глобальне потепління як такому. Значно більш імовірно, що світ в найближчому майбутньому очікує дещо інша перспектива, а саме різкі перепади температур. Надзвичайна спека, як та, що трапилася в Центральній Росії цього літа, буде змінюватися сильними холодами - на січень і лютий синоптики обіцяють стійкі морози.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1986 | Додав: wiktor | Теги: Мороз, 2010 рік, аномальна погода, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar