Головна » 2010 » Декабрь » 29 » Австралійці пішли під воду
10:45
Австралійці пішли під воду
www.vokrugsveta.ru
Зливові дощі, Австралія, повінь, стихійне лихо, Брісбен       Зливові дощі на північному сході Австралії затопили всі основні магістралі регіону і змусили владу оголосити евакуацію сотень жителів, повідомляє агентство Associated Press. У деяких районах тільки за останню добу вилилося 27 см опадів. Затоплено 300 доріг, у тому числі два шосе провідних в м. Брісбен, столицю штату Квінсленд. 350 жителів м. Теодор (Theodore), також розташованого в штаті Квінсленд, евакуйовано за допомогою вертольотів.

Загальна оцінка збитків від повені оцінюється в 400 млн австралійських доларів ($ 403 млн). Найбільш значний збитку завдано сільському господарству штату, постраждали поля, засіяні бавовною і соняшниками, які тільки прийшли в себе після кількох місяців посухи.

В Австралії повінь часто супроводжується іншими лихами. Так, під час аналогічного стихійного лиха в лютому 2009 року країна зіткнулася з навалою крокодилів і змій. Тоді біля м. Нормантон, штат Квінсленд, великого крокодила бачили тричі. Крокодилів можна було зустріти в центрі міст, розташованих біля затоки Карпентарія. У Нормантон був помічена чотириметрова рептилія, яка намагалася полювати на людей і собак прямо на затопленій центральній вулиці міста. А в Таунсвіле крокодил завдовжки 1,6 м був збитий автомобілем. У результаті інциденту тварина отримала забій і позбулося декількох зубів. Потерпілому в аварії крокодилові була надана медична допомога.

Морські крокодили (Crocodylus porosus) вважаються одними з найнебезпечніших тварин Австралії. Вони досягають гігантських розмірів (до 7 м), можуть важити більше тонни, мають виключно агресивним характером і нападають буквально на все, що рухається. Щорічно в результаті крокодилові атак в Австралії гинуть у середньому 1-2 людини.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1647 | Додав: wiktor | Теги: стихійне лихо, повінь, Австралія, Брісбен, зливові дощі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar