Головна » 2011 » Июнь » 11 » Убий верблюда - врятуй Австралію!
12:10
Убий верблюда - врятуй Австралію!
 парниковий ефект, Австралія, верблюди, метан, викиди вуглекислого газу Винахідливі австралійські чиновники знайшли геніальний спосіб впоратися з парниковим ефектом! Для цього, виявляється, треба вирізати всіх диких верблюдів. Компанія Northwest Carbon навіть запропонувала нагороду у вигляді кредитів на викид вуглекислого газу фізичним та юридичним особам в обмін на труп тварини.
  Усе це частина нового законопроекту під назвою Carbon Farming Initiative, що надійшов до комітету з питань зміни клімату та енергоефективності місцевого парламенту.
  Пропонується відстрілювати тварин з вертольотів або ж заганяти їх на бойні й виробляти продовольство для людей і домашніх улюбленців.
  Верблюдів завезли до Австралії в XIX столітті. Вони служили головним транспортним засобом до появи автомобілів. Коли тварини стали не потрібні, їх відпустили на волю. Оскільки у верблюдів на Зеленому континенті немає природних ворогів, їх чисельність подвоюється кожні дев'ять років.
   Подібно коровам та вівцям, верблюди - джерело метану, потужного парникового газу, який сильніше двоокису вуглецю в 21 разів, хоча і зберігається в атмосфері порівняно недовго. Метан виділяється травної системи у результаті розщеплення вуглеводів.
   Середній верблюд виробляє близько 46 кг метану на рік - еквівалент 1 150 кг діоксиду вуглецю, за даними Міжнародної групи експертів ООН зі зміни клімату. Це близько чверті викидів середнього автомобіля. Для порівняння: корова дає близько 100 кг метану на рік, якщо вірити Управлінню по захисту навколишнього середовища США.
   «В Австралії близько 20 млн голів великої рогатої худоби і, ймовірно, близько 1,6 млн молочних корів, - міркує Олександр Христовий з Університету штату Пенсільванія (США). - 1,2 млн верблюдів - це приблизно 5%. Їх знищення дійсно знизить викиди парникових газів, але я сумніваюся, що цифра буде скільки-небудь значною ».
   Прихильники законопроекту вказують на те, що верблюди не тільки виробляють метан, а й знищують посіви, а також конкурують з домашньою худобою за їжу і воду. У 2009 році стадо з шести тисяч тварин навіть позбавило води містечко Докер-Рівер.
Фото: www.flickr.com
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2515 | Додав: wiktor | Теги: Австралія, верблюди, парниковий ефект, викиди вуглекислого газу, метан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar