Головна » 2014 » Июнь » 10 » На Гаваях знайшли нову породу, утворену з пластикового сміття
07:21
На Гаваях знайшли нову породу, утворену з пластикового сміття

На узбережжі гавайських островів вчені виявили нову породу, утворену з пластикового сміття. «Камені» отримали назву пластигломерата, і історія цієї породи з часом зможе багато розповісти про життя сучасної людини його нащадкам, переконані дослідники.

Передбачається, що пластигломерат утворився в результаті впливу на пластикове сміття вогню. Зокрема, в цьому «винні» туристи, які на узбережжі розпалюють багаття і плавлять в них пластиковий посуд, пляшки, намагаючись позбавитися від сміття. При цьому в пластик вплавлюються камінчики, пісок, мушлі, утворюючи монолітну породу в фракціях середнім розміром від 2 до 20 сантиметрів.

Ведуча дослідниця Патриція Коркоран запевняє, що умови для утворення пластигломерата наявні всюди, де є пластик і вогонь. При цьому високу температуру «забезпечують» лісові пожежі, багаття, вулкани, тоді як запаси пластика на Землі практично невичерпні, що можна сказати, оглядаючи завали сміття з поліетиленових виробів і пластикових предметів.

Фото: http://zeleneet.com/media/2014/06/Plastiglomerat-e1402171553917.jpg
Джерело: http://independent-news.ru/?p=62463
Категорія: Справи геологічні | Переглядів: 1911 | Додав: wiktor | Теги: Гаваї, пластигломерат, порода, Пластик, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar