Головна » 2011 » Декабрь » 16 » Близько 100 тонн мазуту можуть потрапити в море біля берегів Нової Зеландії
11:31
Близько 100 тонн мазуту можуть потрапити в море біля берегів Нової Зеландії
 контейнеровоз, Rena, аварія, Нова Зеландія, мазут, забруднення Аварійний контейнеровоз Rena, що сів на мілину біля берегів Нової Зеландії, може розвалитися на частини через прогнозоване шторму, що призведе до розливу залишився в трюмах мазуту, повідомила новозеландська газета Herald.
  Контейнеровоз Rena, що йшов під прапором Ліберії, сів на мілину 5 жовтня. Розлив близько 350 тонн мазутного палива призвів до значного забруднення акваторії і загибелі більше тисячі водоплавних птахів. Зараз на воді навколо корабля і раніше помітна нафтова плівка, а в трюмах залишається приблизно 100 тонн мазуту. Раніше міністр навколишнього середовища назвав інцидент найсерйознішою морської екологічної катастрофи в історії Нової Зеландії.
  Аварійні служби продовжують роботу з ліквідації наслідків НП, але як довго ще вони триватимуть, залишається не ясним, пише видання. Згідно з прогнозами новозеландського морського відомства, сила вітру в четвер збільшиться до 30 вузлів, а хвилі можуть досягати чотирьох метрів. У цих умовах контейнеровоз Rena, який до цих пір знаходиться в аварійному стані, може розвалитися.
  Як уточнює Herald, аварійні служби намагаються за допомогою металевих "заплаток" вагою до 0,7 тонни поліпшити стан судна. Команда дайверів провела огляд Rena і виявила невелику втрату стійкості по правому борту. Однак датчики, встановлені на корпусі судна та контролюючі його положення, не показують якихось значних змін.
  Якщо виправдаються найгірші прогнози, це, на думку директора центру з порятунку дикої природи доктора Бретта Гартелла (Brett Gartrell), може призвести до повторення ситуації двомісячної давності, коли вченим та волонтерам доводилося відмивати морських мешканців від мазуту.
  "Це (небезпека - ред.) Все ще витає в повітрі. Зараз все начебто заспокоїлося, але якщо корабель розвалиться, то все знову повториться, і у нас будуть ті ж проблеми, що і в перші дні після аварії", - сказав він .
  За його словами, у четвер вранці захисники тварин випустили в море чергову партію відмитих від вуглеводнів пінгвінів. У екоцентру залишаються ще 60 цих птахів, оскільки берегова лінія, де вони мешкали, поки не очищена від нафтового забруднення.
Фото: fotomas.uol.ua
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1931 | Додав: wiktor | Теги: забруднення, контейнеровоз, аварія, мазут, Нова Зеландія, Rena | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar