Головна » 2014 » Апрель » 11 » На російських картах Google Крим - у Росії , на міжнародних - спірна територія
11:49
На російських картах Google Крим - у Росії , на міжнародних - спірна територія

фото Joris van AlphenПриєднання Криму , не визнане Україною і більшістю країн світу, все ж вплинуло і на міжнародні картографічні сервіси . Наприкінці березня «Яндекс. Карти» зробили Крим українським для українців і російським - для росіян. Тепер Крим відображається по-різному і на картах Google.

В особливих випадках кордони спірних територій на картах мають спеціальне позначення , пояснюють в українському офісі Google. « У тих країнах , де у нас є локалізовані версії карт , ми слідуємо місцевими законами по відображенню кордонів і використання тих чи інших назв» , - повідомили  в компанії.

На російських картах google.ru / maps півострів тепер відділяє від материкової України суцільна сіра лінія . Згідно умовних позначень в Google , така лінія використовується для позначення встановленої межі , яка визнається обома суміжними державами і не є об'єктом територіальних суперечок. Цікаво , що на google.ru / maps Крим - російський , навіть якщо користувач зайде під іноземним проксі .

На міжнародних картах google.com / maps територія Криму відділена сірою пунктирною лінією. Вона позначає спірний кордон. Обидві суміжних держави оскаржують кордону або приналежність прилеглої території.

На українських картах google.com.ua / maps Крим все ще в складі України.

У Google і раніше практикували показ спірних територій по- різному для різних користувачів . Наприклад , північно-східний регіон Індії Прадеш є предметом територіальних суперечок між Індією і Китаєм. Нижче на скріншоті видно , що Прадеш по- різному показується індійцям і китайцям :

Фото: http://ain.ua/2014/04/11/519550?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ainua+%28AIN.UA%29
Джерело: http://ain.ua/2014/04/11/519550?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ainua+%28AIN.UA%29
Категорія: Зі сфери ГІС та картографії | Переглядів: 5039 | Додав: wiktor | Теги: Росія, Крим, карта, maps, Google, україна | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar