Головна » 2010 » Октябрь » 6 » Міст через Керченську протоку
16:00
Міст через Керченську протоку
міст, Україна, Росія, Керченська протока      Росія і Україна спільно побудують міст через Керченську протоку, повідомляє УНІАН. Рішення побудувати міст до 2012 або до 2014 року було прийнято на першому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі, який пройшов у місті Геленджик Краснодарського краю Росії. Президент України Віктор Янукович вказав на те, що будівництво мосту важливо для проведення Чемпіонату світу з футболу, який пройде в Україну в 2012 році, а також для Олімпійських ігор у Сочі, які відбудуться в 2014 році. Міст «бажано було б побудувати до 2012 року, якщо б ми встигли це зробити. Якщо не встигнемо - хоча б до 14 року », - зазначив Віктор Янукович. Поки ж він звернувся до президента Росії Дмитра Медведєва з проханням збільшити кількість поромних переправ через Керченську протоку, поки не буде побудований міст.

Зараз Керченську протоку потяги та автомобілі перетинають на залізничному поромі. Однак один час над протокою був міст. Його побудували в 1944 році залізничні війська і мостозагону військових відновників НКПС; потім, коли міст втратив своє стратегічне значення, він був розібраний і замінений поромною переправою. «Навколо Світу» докладно розповідав історію будівництва цього мосту.

До олімпіаді в Сочі планують ще одну кумедну водну споруду. У Сочинському морському порту буде створена сучасна виносна платформа, що дозволяє приймати одночасно два великих круїзних судна. Ця платформа дозволить під час Олімпіади використовувати круїзні судна в якості додаткових готелів. У них можна буде розселити тих гостей, яким не вистачить місць у наземних готелях. Передбачається, що на кожному судні буде приблизно до 3 тис. кают.

Ідея розміщення гостей у плавучих готелях вже була реалізована під час Олімпіади-2004 в Афінах. Тоді в порту Пірея функціонували відразу три лайнери-готелі судноплавної компанії Royal Olympic Cruises - «Олімпік Вояжер», «Олімпія Експлорер» і «Олімпія Каунтесс». Кожне з цих суден могло прийняти на борт понад 830 пасажирів. У тому ж пірейському порту під час Ігор було пришвартовано супер-судно «Queen Mary II», одне із самих великих круїзних лайнерів в світі. Усього послугами плавучих готелів могли скористатися понад 13 тис. учасників і гостей літньої Олімпіади.

Ідею поселення гостей на круїзних теплоходах російські спортивні чиновники проштовхували, відстоюючи заявку Росії на проведення чемпіонату Європи з футболу-2008. Також ця ідея була реалізована під час проведення XI Петербурзького міжнародного економічного форуму, коли організаторам довелося розмістити близько шести тисяч гостей, у тому числі президентів і міністрів цілого ряду країн і керівників багатьох найбільших світових компаній. В якості готелю було зафрахтоване естонське судно Victoria, де було розміщено до двох тисяч гостей.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2133 | Додав: wiktor | Теги: україна, міст, Керченська протока, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar