Головна » 2011 » Январь » 1 » Археологи знайшли стародавню гавань в пісках єгипетської пустелі
20:38
Археологи знайшли стародавню гавань в пісках єгипетської пустелі
Група дослідників з Німецького інституту археології виявила під час розкопок у єгипетському містечку Дахшуре в 25 км від знаменитих пірамід у Гізі залишки древнього порту, який був каналом пов'язаний з Нілом

На думку керівника експедиції, Ніколь Алексаніан, канал і порт використовувалися для доставки різних вантажів для будівництва піраміди, а також для транспортування тіла померлого фараона в усипальницю, передає ІА inright.ru.

 «У III-II тисячоліттях до нашої ери русло Нілу знаходилося захід, ніж зараз, і канал полегшував доставку вантажів до місця будівництва пірамід», - заявила вона.

Ученим також вдалося знайти в Дахшуре залишки каналу між староєгипетським храмом і древньої ступінчастою пірамідою, які споруджувалися тут у XXVII столітті до нашої ери при фараоні Снофру.

За оцінками вчених, цей шлях використовувався стародавніми єгиптянами кілька сотень років. При пошуках другого єгипетського храму, який міг бути пов'язаний цим каналом з пірамідою, дослідники натрапили на залишки стародавньої каменоломні і древнього порту, спорудженого вже в епоху Нового царства (XV-XIII століття до нашої ери).

Стародавній порт був побудований з уламків єгипетських храмів.

«Давні єгиптяни ставилися до власних руїн суто утилітарно і використовували їх для нових будівель», - зазначила Ніколь Алексаніан.

За її словами, головним завданням експедиції залишається встановити, де в II-III тисячолітті до нашої ери проходив кордон долини Нілу. Це дозволить конкретизувати область пошуків нових поселень, храмів і гробниць стародавніх єгиптян.
Фото: http://inright.ru
Джерело: http://www.focus.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1727 | Додав: wiktor | Теги: гавань, Єгипет, археологічні розкопки, пустеля, Дахшуре | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar