Головна » 2010 » Октябрь » 19 » На Філіппіни обрушився тайфун
10:40
На Філіппіни обрушився тайфун
тайфун, Філіппіни, стихія        На Філіппіни обрушився дуже сильний тайфун, який призвів до відключення електрики і порушення засобів зв'язку, повідомляє Associated Press. Тайфун, під назвою Меги (Megi) вже змусив владу Китаю евакуювати 140 тис. осіб, які потрапили в зону лиха. З Філіппін він швидше за все відправиться до В'єтнаму, де вже кілька днів триває сильна повінь, що забрав життя 50 людей, у тому числі 20 пасажирів автобуса, який був змитий з дороги водою.

Швидкість вітру тайфуну Меги досягає 225 км / ч. В даний час тайфун знаходиться в провінції Ізабела (Isabela province), в 320 км на північний схід від столиці країни Манули. 3600 людей евакуйовано зі своїх будинків, які визнані недостатньо надійними. Усі вони тимчасово розміщені в будівлях шкіл, міських адміністрацій і церков.

У зоні проходження тайфуну практично нульова видимість. Повідомляється, що вітер досягає такої сили, що люди не можуть ходити по вулицях. У країні скасовані внутрішні і міжнародні авіарейси, кораблі і рибальські судна просять залишатися в порту.

До рятувальних робіт залучено армія і загони добровольців. Вертольоти для рятувальної операції були надані збройними силами США.

Тим часом, в Туапсинському районі Краснодарського краю, Росія, сьогодні було оголошено день жалоби, повідомляє РБК з посиланням на "Російську газету». У результаті сильної повені там загинуло 14 людей.

Надзвичайна ситуація виникла в минулі вихідні через зливові дощі, що обрушилися на Туапсе. Річки вийшли з берегів, початок зносити мости, затоплювати населені пункти, руйнувати будинки. Із зони підтоплення були евакуйовані близько 300 чоловік. За різними даними, збиток, заподіяний Туапсинському районі, може скласти кілька сотень мільйонів рублів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1823 | Додав: wiktor | Теги: Філіппіни, тайфун, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar