Головна » 2010 » Декабрь » 23 » Сувора каліфорнійська зима
22:02
Сувора каліфорнійська зима
www.vokrugsveta.ru
Каліфорнія, негода, зливові дощі, стихія      На Каліфорнію обрушилися зливові дощі з вітром і снігом, повідомляє Associated Press. Негода захопила американський штат у п'ятницю, 17 грудня. Настільки сильні зливи в деяких районах Каліфорнії не було з 2005 року. У горах Санта-Моніка випало більше 30 см дощів, а на гірськолижному курорті Mammoth Mountain - 4 м снігу. З ранку п'ятниці в діловому кварталі Лос-Анджелеса випало 13 см опадів, це більш ніж на третину перевищує середньорічний показник.

Національна метеорологічна служба США (National Weather Service) прогнозує ще більш сильні грози на півдні Каліфорнії. Вони можуть початися у вівторок увечері і принесуть від 5 до 20 см опадів на більшості територій і до 25 см в деяких горах.

У долині Сан-Хоакін у зоні підтоплення опинилися близько 500 будинків, відзначає НТВ. Намагаючись захистити житло від води, люди звели барикади з мішків з піском, але вони не здатні зупинити потужні потоки. Влада побоюється грязьовий лавини і каменепадів, тому було прийнято рішення перекрити дорогу вздовж Тихого океану, яка веде від Малібу до Окснард. Ведеться евакуація 2 тис. чоловік.

У понеділок ввечері вдома майже 21 тис. клієнтів енергетичної компанії Southern California Edison залишилися без електрики. Більше всього в цьому відношенні постраждало місто Торранс, де було зареєстровано понад 4600 відключень подачі електроенергії.

«Навколо світу» розповідав, що від негоди зараз страждає і Європа. Снігопади паралізували рух повітряного транспорту: лондонський аеропорт Хітроу (Heathrow), найзавантаженіший міжнародний аеропорт у світі, був закритий протягом майже всієї суботи, 18 грудня. Другий за величиною лондонський аеропорт - Гатвік (Gatwick) - був відкритий, але переповнений тисячами пасажирів, які не могли відлетіти через скасування або відкладання рейсів. Аналогічна ситуація спостерігалася в більшості британських аеропортів. Черга на реєстрацію на рейси міжнародної ж / д компанії Eurostar розтягувалася на кілометри.

Не краще йдуть справи і в Німеччині. За даними компанії Fraport, оператора аеропорту у Франкфурті, до другої половини неділі були скасовані 560 рейсів. У мюнхенському аеропорту, який вважається другим за величиною в Німеччині, в неділю були скасовані 75 рейсів з 1100.

Сніг завалив також Францію. Планувалося, що у вихідні дні два паризьких аеропорту пропустять через себе близько 700 тис. чоловік. Але в найбільшому порту «Руассі Шарль-де-Голль» (Roissy Charles de Gaulle) скасували 40% рейсів, з-за чого в Парижі застрягли більше 5 тис. чоловік. В аеропорту Орлі було скасовано 20% рейсів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1571 | Додав: wiktor | Теги: Каліфорнія, негода, зливові дощі, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar