Головна » 2010 » Июнь » 27 » Україна зацікавлена стати частиною сильного регіону середнього Дунаю
21:15
Україна зацікавлена стати частиною сильного регіону середнього Дунаю
Дунайський центр компетенцій, ДЦК, міжнародне співробітництово, Дунайський регіон, протокол, Україна      У результаті підписаного сьогодні Протоколу про наміри між Міністерством культури і туризму України та Німецьким товариством технічного співробітництва Україна офіційно заявила про свій інтерес у співпраці в рамках Регіонального проекту з розвитку Дунайського центру компетенцій (ДЦК).

Метою створення ДЦК є інтеграція інтересів, проектів та заходів у сфері туризму та місцевого економічного розвитку країн, розташованих у регіоні середнього та нижнього Дунаю. Завдяки співпраці у рамках ДЦК, ініціативи країн отримають синергетичний ефект, що сприятиме створенню сильного та конкурентоспроможного регіону середнього Дунаю.

Дунайський центр компетенцій об’єднуватиме заходи та ініціативи шести країн: Болгарії, Молдови, Румунії, Сербії, України та Хорватії. Учасники можуть самі вибирати ті проекти, які є пріорітетними для реалізації і подавати запит на їх підтримку до ДЦК. Так, серед найперших проектів за участі України обговорюється створення "Дунайської велосипедної дороги", спільно з Румунією, та сприяння розвитку малих і середніх підприємств шляхом реалізації заходів із сертифікації та підвищення кваліфікації гідів і працівників готельної індустрії. Усі заходи будуть здійснюватися за спільного фінансування й сприятимуть розвитку сталої міжнародної співпраці у Дунайському регіоні.

З української сторони членами ДЦК вже стали 9 приватних та муніципальних організацій туристичної галузі.

За докладнішою інформацією звертайтесь, будь ласка, до Ольги Івчанський, СІМ-експерта. Ел.пошта: olga.ivchanskiy@cimonline.de, тел.: +38 095 565 68 39

Джерело: http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2651 | Додав: wiktor | Теги: Дунайський центр компетенцій, Дунайський регіон, міжнародне співробітництово, україна, протокол, ДЦК | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar