-->Головна » Інші новини

Вчені дослідили, що в крові мамонтів містився "натуральний антифриз"

  Група австралійських дослідників з університету Аделаїди спільно зі своїми канадськими колегами з університету Манітоби з'ясувала, що в крові мамонтів містився "натуральний антифриз", що дозволяв їм збагачувати організм киснем навіть при низьких температурах, повідомляє BBC News.

Цим, так званим, "антифризом" виявився складний залізовмісний білок гемоглобін, здатний оборотно зв'язуватися з киснем, забезпечуючи його пер ... Читати далі»

04.05.2010

Пошук затонулих кораблів - нова послуга для дайверів на Гран-Канарії

  Муніципальна рада Гран Канарія (Cabildo de Gran Canaria) починає роботу з просування рек-дайвінгу серед туристів. Занурення під воду з метою пошуку затонулих кораблів (wreck-diving) - це новий проект для любителів активного відпочинку в цьому регіоні.

Гості острова не тільки почують численні легенди про затонулі кораблі та скарби, але і зможуть самі побачити спочиваючі на дні кораблі різних епох. Неподалік від узбережж ... Читати далі»

03.05.2010

Вчені заявили про початок Антропоцену

Дослідницька група у складі Яна Заласевіча (Jan Zalasiewicz) і Марка Уільямса (Mark Williams) з британського університету Лейчестера, Вілла Стеффена (Will Steffen) з Австралійського національного університету і Нобелівського лауреата Пауля Крутцена (Paul Crutzen) з університету Майнца опублікували в журналі Environmental Science & Technology роботу The new world of the Anthropocene.

На думку авторів дослі ... Читати далі»

02.05.2010

Землі загрожують люті морози

  Дослідницькій групі у складі вчених з Німеччини, Великобританії і Південної Кореї вдалося показати кореляцію між зниженням сонячної активності в абсолютному вираженні, з одного боку, і настанням надзвичайно холодних зим у Великобританії і Центральній Європі - з іншого.

Як повідомляє прес-служба німецького інституту досліджень Сонячної системи імені Макса Планка в Катленбург-Ліндау, в якості вихідно ... Читати далі»

02.05.2010

Закрита зона: Чорнобиль-2

 

  Пропонуємо вам переглянути фотозбірку про один із цікавих та закинутих військових об'єктів побудований ще в часи СРСР на території нашої держави. Говориться про загоризонтну радіолокаційну систему (РЛС), побудовану поблизу Чорнобильської АЕС.

Будівництво станції під Чорнобилем (Черніговом) на вузлі "Дуга-1" було закінчено в 1985 році і вона увійшла до складу системи ППО країни. Будівництво станції поблизу Чорноб ... Читати далі»

02.05.2010

Підбірка фото про виверження вулкану Ейяфьятлайокудль

     І знову Ейяфьятлайокудль ...

На цей раз добірка фотографій, як самого виверження вулкана на острові Ісландія, так і його наслідків. Неупереджені фотографії відобразили картину масштабного природного дійства, в якому людині була відведена роль безсилого спостерігача.

01.05.2010

Гляціологи розрахували внесок плавучих льодів в затоплення Землі

  Гляціологи оцінили, який внесок вносить танення плавучих льодів в загальний підйом рівня океанів. Стаття з розрахунками дослідників прийнята до публікації в журнал Geophysical Research Letters. Коротко про роботу пише New Scientist.

На перший погляд, танення айсбергів не повинно впливати на рівень океанів, так як плаваючі шматки льоду витісняють об'єм води, рівний їх власним обсягом після танення. Однак щільність соло ... Читати далі»

30.04.2010

Екологічна катастрофа загрожує частині Мексиканської затоки після вибуху на буровій платформі

   Екологічна катастрофа загрожує прилеглій до США частині Мексиканської затоки, що  виникла після вибуху на буровій платформі і  продовжується вже шостий день поспіль після витоку сирої нафти. Як повідомили в понеділок, 26 квітня, в Національному управлінні з проблем океану і атмосфери (НОАА) США, на поверхні океану в місці катастрофи вже розлилося пляма завдовжки 78 км і шириною 63 км, яка п ... Читати далі»

29.04.2010
« 1 2 ... 159 160 161 162 163 164 165 »