-->Головна » Інші новини

Лохнеське чудовисько - оприлюднено секретні документи

    У Шотландії на виставці в Единбурзі вперше представлені документи, присвячені знаменитому лохнесському чудовиську, на яких довгий час стояв гриф секретності. Як виявилося, в 1930-і роки депутати британського парламенту серйозно обговорювали проблему упіймання цієї  міфічної істоти.
   У Національному архіві Шотландії (NAS) знайдені документи, в яких зафіксовані дані про Лох-Нессь ... Читати далі»

28.04.2010

Питання глобальної зміни клімату поставили ребром

Міністри охорони навколишнього середовища Бразилії, ПАР, Індії та Китаю, що зустрілися в неділю в Кейптауні (Capetown), ПАР, закликали до підписання глобальної зобов'язуючої угоди по зміні клімату не пізніше наступного року, повідомляє AFP. Вони обговорили, як прискорити процес роботи над документом, який вимагає від багатих країн скоротити викиди вуглекислого газу.

«Договір, обов'язковий до виконання, повинен бути укладений ... Читати далі»

26.04.2010

Чи є життя на далеких галактиках?

  Стівен Хокінг (Stephen Hawking), відомий британський астрофізик, який страждає від розсіяного склерозу, за допомогою синтезуючого мовe апарату розповів у документальному телесеріалі науково-популярного каналу Discovery Channel, що вважає наявність позаземного розумного життя у багатьох частинах галактики цілком можлиовю. Втім, на його думку, людям з нею краще не зустрічатися, пише BBC News.

Учений прийшов до висновк ... Читати далі»

26.04.2010

Білі ведмеді підуть з молотка

  Фотографія танцюючих білих ведмедів визнана одним з 40 найкращих знімків природи за всю історію. Відбором 40 зображень займалися члени Міжнародної ліги фотографів за збереження природи (International League of Conservation Photographers). Знімки оцінювалися, виходячи з того, наскільки вони передають красу природи або підкреслюють крихкість навколишнього середовища, повідомляє Times Online.< ... Читати далі»

25.04.2010

Сон покращує пам'ять

  Група вчених під керівництвом Роберта Стікголда (Robert Stickgold), когнітивного нейрофізіолога з Гарвардської школи медицини (Harvard Medical School), США, виявила, що люди, які під час дрімоти бачать сни про справу, якою щойно займалися, отримують велику стимуляцію пам'яті коли прокидаються, повідомляє Science News. Ті, хто бачить сни про щось інше, не отримують такого посиленого зворотного призову. Результати дослідження були ... Читати далі»

25.04.2010

Тібетських монахів попросили покинути зону землетрусу

  Китайська влада сьогодні оголосилf, що буддійським ченцям було рекомендовано покинути зону землетрусу на Тибеті, щоб звільнити місце для фахівців, які будуть займатися реконструкцією, повідомляє Associated Press.

 Кількість жертв землетрусу зросла до 2187, причому 200 з них є дітьми шкільного віку. Більше 12 тис. отримали ушкодження. І 9145 з них все ще перебувають у лікарнях. Державна рада визнала, що ... Читати далі»

23.04.2010

Привіт від Сонця

  Вперше були опубліковані фотографії нової Сонячної обсерваторії (Solar Dynamics Observatory) NASA, повідомляє BBC News. Фотографії дозволили по-новому поглянути на Сонце. На фотографіях видно величезні вибухи і гігантські хвилі газу. Прекрасна якість зображень, яка забезпечується обсерваторією, повинна дозволити вченим краще вивчити причини сонячної активності. Фотографії у високій роздільній здатності можна побачити на офіцій ... Читати далі»

22.04.2010

Хто в Європі найбільш патріотичний

    Проведене  на замовлення журналу This England опитування показало, що жителі Англії є найменш патріотичними у всій Європі. Лише третина британців знала, коли день св. Георгія, а 40% навіть не знали, чому він їх покровитель, повідомляє Daily Telegraph. Фахівці вважають, що головними причинами такого прояву відсутності патріотизму єь політична коректність і страх здатися расистом.

... Читати далі»

20.04.2010
« 1 2 ... 160 161 162 163 164 165 »