Головна » 2011 » Сентябрь » 4 » Прийшов час прибрати орбіту
21:31
Прийшов час прибрати орбіту
 сміття, орбіта, Земля, НАСА, космос Проблема космічного сміття на орбіті Землі досягла тієї стадії, коли слід серйозно готуватися до збирання, вважають експерти. Недавні випробування зброї в Китаї і краху двох великих супутників помітно погіршили ситуацію, повідомляє AP. За даними щоквартального звіту НАСА, присвяченого проблемі космічного сміття, на даний момент на орбіті перебувають 16 094 «сміттєвих об'єкту», в тому числі вийшли з ладу супутників і 3396 12 968 верхніх щаблів ракет-носіїв та інших уламків, передає РІА «Новости».
  Космічне сміття, хаотично переміщається в просторі, вже не раз ставав загрозою для діючих супутників. Пролітають поряд з МКС скопища сміття загрожують не тільки дорогій техніці, а й працюють на ній людям, які інколи вимушені буквально ухилятися або ховатися від небезпеки зіткнення. Особливо великі фрагменти загрожують і самій планеті, якщо зійдуть з орбіти і не згорять повністю у верхніх шарах атмосфери.
  З самого початку космічної ери Росія була кількісним лідером в об'єктах на навколоземній орбіті. Зараз же Росія логічно вважається лідером з виробництва космічного сміття.
  За 50 років космонавтики проблема утилізації несправних, покинутих і розбитих об'єктів вже піднімалася не один раз. З'явилося безліч цікавих ідей та рішень. «Навколо Світу» раніше розповідав про рішення, запропонованому компанією Astrium, підрядником Європейського космічного агентства (Європейське космічне агентство, Європейське космічне агентство). Суть винаходу полягає в тому, що до деталі, призначеної для знищення, прикріплюється своєрідний «парус», який збільшує площу поверхні і за рахунок цього втягує об'єкт в атмосферу Землі. Там, під дією сили тертя, апарат розжарюється і згоряє.
  Експерти розглядають різні варіанти технології «генерального прибирання», наприклад, магнітні пастки, космічні мережі або гігантські парасольки. А зараз єдиною мірою боротьби із забрудненням навколоземного простору сформульована у відомій максимі: «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».
Фото: tsn.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2694 | Додав: wiktor | Теги: орбіта, космос, сміття, НАСА, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar