Головна » 2010 » Май » 29 » Тютюнові компанії цілять в молодих жінок
17:23
Тютюнові компанії цілять в молодих жінок
  Оприлюднено перші результати великомасштабного дослідження ситуації з тютюнопалінням в 14 країнах, що розвиваються.

Дані у В'єтнамі, Індії, Китаї, Мексиці, Польщі, Росії, Туреччині і Україні будуть оголошені пізніше; інформація ж по Бразилії, Єгипті та Філіппінах отримана, але ще не має статусу офіційної. Всесвітня організація охорони здоров'я, Центри з контролю і профілактики захворювань США та їх партнери оголосили поки тільки підсумки по Бангладеш, Таїланду та Уругваю. У цих країнах опитано 9600, 20 500 і 5580 осіб відповідно.

У Бангладеш та Таїланді курять по 45% чоловіків і 2% і 3% жінок відповідно. В Уругваї розрив між статями набагато менше: 31% чоловіків і 20% жінок.

Найцікавішим результатом дослідження стала та обставина, що дівчата у віці 15-24 років краще знайомі з марками сигарет, ніж їхні старші подруги. Фахівці резонно зауважують, що тютюнові компанії «ставлять» саме на цей вік, вважаючи його своєю цільовою аудиторією. Ароматизована продукція, гламурна упаковка - не на чоловіків же це розраховано, вірно? Тим паче, що сильна стать і так становить 80% з мільярда курців по всьому світу.

У рекламі тютюнові виробники експлуатують теми незалежності, емансипації, сексапільності, стрункої фігури, моди і краси, що в першу чергу привертає увагу саме молодих жінок, відзначають спостерігачі.

ВООЗ прогнозує, що до 2025 року частка жінок з сигаретою в роті подвоїться в порівнянні з 9%, зареєстрованими в 2007-му. У першу чергу в цьому будуть винні Індія, Росія, Сінгапур і Україна. Серед чоловіків курці становлять приблизно 40%, і цей показник, навпаки, починає повільно скорочуватися.

Звужується і прірва між хлопчиками і дівчатками: сьогодні палять 12% тих і 7% інших. Майже в половині з 151 країни, охопленої попереднім дослідженням, обидві статі «смалять» приблизно однаково.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1742 | Додав: wiktor | Теги: ВООЗ, тютюнові компанії, Куріння | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar