Головна » 2013 » Январь » 9 » Світова економіка в 2012 році втратила $ 160 мільярдів через стихійні лиха
15:53
Світова економіка в 2012 році втратила $ 160 мільярдів через стихійні лиха
   У минулому році економічний збиток від природних катаклізмів у світі склав $ 160 мільярдів. Як повідомила німецька перестрахувальна компанія M"unchener R"uck, втрати виявилися меншими, ніж у 2011 році: тоді розгул стихії обійшовся світовій економіці в $ 400 мільярдів. Жертвами природних катаклізмів у минулому році стали 9600 чоловік.
  Найбільший економічний збиток заподіяв ураган "Сенді" в США, його оцінили в $ 25 мільярдів. Друге місце по збитках займає тривала літня посуха в США, яка обійшлася економіці в $ 15-17 мільярдів. Це рекордні втрати в сільському господарстві Сполучених Штатів за всю історію країни, говориться у звіті M "unchener R" uck.
  В якості компенсації за шкоду, заподіяну в 2012 році стихійними лихами, страховим компаніям належить виплатити в загальній складності $ 65 мільярдів. У 2011 році вони повинні були відшкодувати $ 119 мільярдів.
  Член правління M "unchener R" uck Торстен Йеворрек, представляючи звіт, закликав посилити заходи захисту від природних катастроф і заздалегідь приготуватися до подолання можливих наслідків. "Це було б доцільно і з економічної точки зору, так як дозволило б уникнути занадто різкого підвищення страхових внесків після відшкодування збитків", - сказав експерт.
  У свою чергу голова відділу по вивченню можливих ризиків M "unchener R" uck Петер Хеппе зазначив, що найбільші природні катастрофи показали, з якими наслідками доводиться мати справу. Він нагадав, що, згідно з прогнозами фахівців, на півночі і на східному узбережжі США тривалі посухи почастішають. Крім того, в результаті зміни клімату планети зростає небезпека ураганів і повеней. Тому урядам країн, схильних таким загрозам, слід вжити додаткових заходів захисту. Про це повідомляє Deutsche Welle.
статуэтка ангел



Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://elvisti.com/node/120622
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 4966 | Додав: wiktor | Теги: збитки, Страхування, економіка, катаклізми, природа, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar