Головна » 2016 » Февраль » 11 » Про небезпеку випаровування океанів Землі попередили метеорологи
07:36
Про небезпеку випаровування океанів Землі попередили метеорологи

Земля та інші багаті водою планети при підвищенні вмісту в їх атмосфері вуглекислого газу можуть повністю втратити свої океани і стати непридатними для життя. Результати досліджень метеорологи з Німеччини і США опублікували в журналі Nature Communications, а коротко про них повідомляє New Scientist. Палеонтологи провели тривимірне моделювання, яке демонструє вплив вмісту вуглекислого газу в атмосфері (повітряної оболонки) планети на її гідросферу (водну оболонку). Зростання концентрації цього газу прискорює парниковий ефект і збільшує нестабільність клімату на планеті.

У разі землеподібної планети середня глобальна температура на поверхні світового океану може скласти більше 56 градусів Цельсія, а висока вологість верхніх шарів атмосфери призведе до прискорення міграції води з неї в космос. Вчені відзначають незворотність зазначених процесів навіть у разі подальшого зниження концентрації вуглецю в атмосфері.

Вчені відзначають, що для реалізації їх сценарію будуть потрібні величезні обсяги вуглекислого газу - значно більше, ніж людина і природа в даний час викидають в атмосферу. Тим часом, для землеподібних екзопланет, розташованих в безпосередній близькості до світила, сценарій вчених є більш реалістичним.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: https://lenta.ru/news/2016/02/11/oceans/
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 7160 | Додав: wiktor | Теги: метеорологія, космос, Океан, випаровування | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar