Головна » 2010 » Июль » 27 » На пляшках через океан
12:00
На пляшках через океан
морська подорож, океан, пластикові відходи   У понеділок Девід Ротшильд, мільярдер і шукач пригод з Великобританії, завершив свою подорож на катамарані з пластикових пляшок. Корабель під назвою The Plastiki вийшов з Сан-Франциско, США, і прибув до Сіднея, Австралія, перепливши Тихий океан. Подорож зайняла чотири місяці, повідомляє РБК. Відважного мореплавця зустрічали в Сіднеї місцеві жителі, а також посол США в Австралії Джеффрі Блей.
    Своэю подорожжю на незвичайному судні Ротшильд намагався привернути увагу громадськості до забруднення океану пластиковим сміттям, від якого страждає екологія, з-за якого гинуть багато тварин, риби та птиці.

The Plastiki представляє собою 20-метровий катамаран і майже повністю складається з переробленого пластику. Виняток становить лише щогла, зроблена з іригаційної труби.Путешествіе показало, що така човен цілком здатна перенести важкі умови Тихого океану. Тепер пластикове судно стане музейним експонатом, його планується виставити на загальний огляд у британському Національному морському музеї.

«Навколо світу» писав, що деякі популярні британські пляжі поховані під шаром пластикового сміття. Щорічне дослідження, проведене Товариством охорони морської природи (Marine Conservation Society), показало, що кількість пластикових пакетів, пляшок, мотузок і обгорток на пляжах збільшилося за останні 15 років на 121%. Майже половину цього сміття залишають на піску відпочиваючі, і тільки 15% - це сміття з риболовецьких суден, прибитий до берега. Тільки на одному пляжі прибиральники сміття виявили 16243 пластикових пляшки, 7393 пакетів і 7025 фрагментів пластикових столових приладів, підносів, соломинок і чашок.

У лютому поточного року в Атлантичному океані було виявлено гігантський плавучий острів зі сміття. За розміром острів, що складається з тисяч шматків пластику, можна порівняти з «сміттєвим континентом» в Тихому океані, дрейф між Сан-Франциско і Гаваями. Нагадаємо, що сміттєвий острів у Тихому океані складається з пластикових пляшок, в яких вже поселилися морські мешканці. Більша частина відходів - це невеликі шматки пластику, рівномірно розосереджені у верхньому шарі води.

А нещодавно в Римі відкрився готель, побудований зі сміття. В готелі під назвою «Corona Save The Beach Hotel» всього два поверхи, а одночасно поміститися в ньому може лише 10 людей. Споруда готелю велася в рамках кампанії по збереженню європейських пляжів і морських ресурсів, що проводиться пивоварної фірмою Corona Extra з 2008 року. Сміття для спорудження готелів брався з різних європейських пляжів: очікується, що будівля буде нагадувати про шкоду, що наноситься людьми природі.

До речі, на власному досвіді перевірив, що для житла годиться пластикова тара, бразильський бізнесмен Лео Олівайро. З десяти тисяч зібраних по пляжах пляшок йому вдалося побудувати цілком комфортний двокімнатний будинок з кухнею та санвузлом.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1890 | Додав: wiktor | Теги: Океан, пластикові відходи, морська подорож | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar