Головна » 2010 » Июль » 16 » Почалося будівництво острова з пластикових відходів
20:09
Почалося будівництво острова з пластикових відходів
пластикові острови, океан, відходи  Кому як не голландцям створювати сушу з нічого! (Тут і нижче ілюстрація Recycled Island Project.)

Десь на півдорозі між Гаваями і Сан-Франциско розташована велика тихоокеанська сміттєва пляма - плавучий острів, що складається переважно з пластикових відходів. Американці міряють його площу Техасом, а ми скажемо так: у два з гаком рази більше України (або Франції - кому що ближче). Точні підрахунки, втім, утруднені, бо супутникові знімки не дозволяють визначити чіткі межі цього великого досягнення людства. І потім - яка концентрація полімерної погані дозволяє говорити про кордони?

Подібні звалища є і в інших океанах, і співробітникам Нідерландського архітектурного фонду раптом прийшла в голову абсолютно дика ідея: переробити брудні (і, напевно, смердючі) «беджі» на грудях планети в зелені парадіз. У рамках експерименту інженери організації та співробітники Роттердамської фірми WHIM намірилися збудувати з підручній плавучої і сухопутної погані справжній райський острів.

У божевільного проекту три основні цілі. По-перше, створити систему оперативної переробки частинок пластику (див. фото внизу), які потрапляють у воду. Це допоможе (по-друге) утворити стабільний і здатний утриматися на плаву острів. Нарешті, імпровізована частина суші (жила!) Повинна навчитися забезпечувати себе їжею та енергією.

Отже, площа першого острови (ви вже відклали улюблену НФ?) Складе 10 тисяч кв. км. Приблизно така ж територія біля головного гавайського полустанка. Це буде окрема держава зі своїми законами і сільським господарством, що базується частково на людському компості. У кінцевому підсумку - ідеальне місце проживання для «кліматичних біженців».

Енергію нова країна буде позичати у сонця, океану і вітру. Водорості послужать і добривами, і їжею, і рибними фермами, і біопаливом, і фільтрами вуглекислого газу, і ліками. З пластмасової води видобуватимуться аміак, нітрати і фосфати.

Почали з малого - просто збирати по шматочку і дивитися, що з цього буде виходити. Допомога хіміків та інженерів вітається. Офіційний сайт проекту знаходиться тут.



Проба самої звичайної океанської води.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5531 | Додав: wiktor | Теги: відходи, Океан, пластикові острови | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar