-->Головна » Проблеми екології

Озонова діра над Арктикою збільшилася до катастрофічних розмірів

озонова діра, Арктика, озон, Росія   Озонова діра, виявлена ​​в цьому році над Арктикою, вперше може зрівнятися за розміром і масштабом з діркою, виявленої в озоновому шарі атмосфери Антарктики.
  Як повідомляє BBC, до такого висновку прийшли вчені, що проводили дослідження верхніх шарів атмосфери, результати якого були опублікова ... Читати далі»

Мінприроди надіслало доповідь про виконання Картахенського протоколу

Україна, доповідь, Картахена, протокол, біорізноманіття, Мінприроди   Мінприроди надіслало другу національну доповідь про виконання Україною Картахенського протоколу про біобезпеку до Секретаріату протоколу.
   28 вересня 2011 року Мінприроди надіслало до Секретаріату Картахенського протоколу другу національну доповідь про викона ... Читати далі»

Як забруднення атмосфери вплинуло на азіатські мусони

 мусон, вітер, забруднення, атмосфера, дослідження, екологія  Літні мусони - головне джерело води для сільського та лісового господарства, рибальства і водно-болотних угідь всього Індійського субконтиненту. У другій половині XX століття картина різко змінилася: родючі долини Гангу в північній і центральній частинах Індії стали суші, у той ча ... Читати далі»

Забруднення Тихого океану азотом продовжує рости

  океан, Тихий океан, забруднення, азот, нітрати, Японія, Жовте море Рівень нітратів в прибережних водах Китаю, Японії та Кореї неухильно зростає.
  Дослідники з Південної Кореї і США проаналізували вимірювання концентрації азоту і фосфору на різних глибинах, зроблені за останні тридцять років у Жовтому, Східно-Китайському і Японсько ... Читати далі»

Оцінено користь «зелених дахів»

  зелений дах, екологічне будівництво, архітектура   Рослини, висаджені на дахах будівель, дійсно можуть компенсувати втрату вуличної рослинності, але тільки при дотриманні деяких правил.
  Екологічні рішення все більш привертають сучасну архітектуру. Крім використання сонячних батарей та інших енергозберігаючих тех ... Читати далі»

Глибини Світового океану затримають глобальне потепління

 глобальне потепління, океан, прогноз, тепло   Якщо вірити прогнозам, світу судилося теплішати принаймні ще близько століття. У той же час підвищення температури, як очікується, не буде гладким. Моделі показують, що температура, найімовірніше, стабілізуються років на десять, після чого потепління продовжиться.
  Додаткове тепло ... Читати далі»

« 1 2 ... 7 8 9