Головна » 2011 » Октябрь » 3 » Мінприроди надіслало доповідь про виконання Картахенського протоколу
09:33
Мінприроди надіслало доповідь про виконання Картахенського протоколу
Україна, доповідь, Картахена, протокол, біорізноманіття, Мінприроди   Мінприроди надіслало другу національну доповідь про виконання Україною Картахенського протоколу про біобезпеку до Секретаріату протоколу.
   28 вересня 2011 року Мінприроди надіслало до Секретаріату Картахенського протоколу другу національну доповідь про виконання Україною Картахенського протоколу про біобезпеку до Конвенції про біологічне різноманіття, до якого Україна приєдналася Законом від 12 вересня 2002 року. Зазначений документ містить інформацію про впровадження положень Картахенського протоколу за період з 11 вересня 2007 року.
   У рамках підготовки документу, Мінприроди, за участі визначених Законом України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів», центральних органів виконавчої влади (Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, Міністерство охорони здоров`я, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба) та інших заінтересованих установ та організацій (Держспоживстандарт, НАНУ, НААН) підготувало проект доповіді.
   З метою залучення до підготовки та обговорення доповіді, Мінприроди організувало та провело 20.09.2011 р. семінар, в якому взяли участь представники  центральних органів виконавчої влади та громадських організацій (Держспоживстандарт,НАНУ, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державна служба з охорони прав на сорти рослин, Федерація органічного руху України, Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта», Всеукраїнська екологічна ліга, Українська екологічна асоціація «Зелений світ», «Генотест»). Проект доповіді також було розміщено на на веб-сайті Мінприроди для ознайомлення та надання пропозицій широким колом громадськості.
Фото: www.nationalgeographics.com
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2022 | Додав: wiktor | Теги: доповідь, україна, протокол, біорізноманіття, Мінприроди, Картахена | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar