-->Головна » Проблеми екології

Пральні машини забруднюють Світовий океан

 пральні машини, сміття, забруднення, навколишнє середовище Екологи з'ясували, що волокна синтетичного одягу, що потрапляють у каналізацію, надають надалі згубний вплив на морську флору і фауну.
  Коли мова йде про забруднення навколишнього середовища пластиком, маються на увазі перш за все побутові відходи - скажімо, пакети або одн ... Читати далі»

Кліматичні скептики йдуть на поступки

 зміна клімату, Мюллер, аналіз, екологи Група вчених, відомих своїм скептичним ставленням до теорій змін клімату, знову проаналізувала двовікові дані про світову температурі і знайшла переконливі докази на користь того, що на Землі стає спекотніше.
   Провідний автор дослідження Річард Мюллер з Каліфорнійського університету в ... Читати далі»

Озонова діра над Антарктидою залишається порівняно великою

  озон, діра, антарктида, весна, НАСААнтарктична озонова діра, яка починає рости кожну весну, досягла свого річного піку 12 вересня. Її площа склала 26 млн км ² - дев'ятий показник за 26 років спостережень. Мінімальна концентрація озону над Південним полюсом зареєстрована 9 жовтня. Судячи з усього, за середнім значенням нинішній рік виявиться ... Читати далі»

Рівень моря буде підвищуватися протягом 500 років

 рівень моря, температура, 500 років, проблеми екології, дослідження  Підвищення рівня моря в найближчі сторіччя можна назвати, мабуть, одним з найбільш катастрофічних наслідків зростання температур.
   «Виходячи з поточної ситуації, ми прогнозуємо, що зміна рівня моря буде тривати 500 років», - обнадіює автор дослідження Аслак ... Читати далі»

Екологи пропонують платну подорож на яхті по сміттєвим плямам Тихого океану

  екологи, сміття, пляма, Тихий океан, дослідження, плавання  За 13 500 або 15 500 доларів будь-хто отримає унікальну можливість взяти участь в екодосліджені циркуляції побутових відходів в Тихоокеанському регіоні.
  Існування великої області скупчення сміття в північній частині Тихого океану, де сходить ... Читати далі»

Глобальне потепління загрожує людству дефіцитом шоколаду

 глобальне потепління, шоколад, какао, дефіцит  Через глобальне потепління шоколад може перетворитися на дорогий дефіцит, попереджають дослідники в США
  До середини XXI століття шоколад може стати настільки ж раритетним і дорогим продуктом, як чорна ікра або трюфелі. Такий висновок можна зробити на підставі поширеного цього тижн ... Читати далі»

Людина і коралові рифи: 700 років воєн і перемир'я

 корали, риф, людина, Гаваї  Багатовікова історія співжиття коралових рифів і людини говорить про те, що рифова екосистема цілком може відновлюватися після нашого втручання, якщо тільки така можливість надається їй час від часу.
   Коли потрібно навести приклад згубного впливу людини на екосистему, відразу згадують коралові рифи. ... Читати далі»

Політики починають реагувати на геоінженерні проекти

 землетрус, сейсмограф, океанографія, інститут Скріппса Пам'ятаєте, «КЛ» писала про сміливих британських ентузіастів, які планували вкласти в небо величезну кишку, аби перевірити, чи можна таким чином закачати в атмосферу що-небудь геоінженерне? Ну як же, ось буквально днями писали ...
  Так от, відклали місяців на шість - до вес ... Читати далі»

« 1 2 ... 6 7 8 9 »