Головна » 2012 » Июль » 11 » Тенденції змін на Землі
17:45
Тенденції змін на Землі
  Місто майбутньогоЗміна клімату вже відбувається, і прийшов час підготуватися до цих змін. Яким чином ми зможемо пристосувати наші нагальні потреби - їжу, воду, житло - щоб вижити?
   До 2060 року населення планети перевищить дев'ять мільярдів чоловік. Через викликаної зміною клімату екологічної деградації навколишнього середовища, за прогнозами вчених, десятки мільйонів людей будуть переселятися в міста невеликого і середнього розмірів. Dennis Frenchman, архітектор і професор міського планування в Массачусетському технологічному інституті, стверджує, що потрібно готуватися до цього вже сьогодні і приймати рішення, спрямовані на створення дизайнерами більш ефективних систем.
   Транспортні мережі повинні бути переосмислені, щоб можна було обмежити затори на дорогах. Політики повинні стимулювати виробничі підприємства до переїзду в центр міста, щоб скоротити число жителів приміської зони.
    Енергетика та виробництво продуктів харчування повинні стати місцевими. Скорочення транспортних витрат дозволить утримувати низькі ціни.
   Також Frenchman каже, що торгові центри та житлові комплекси повинні бути замінені на багатофункціональні райони, які містять будинки, медичні установи, магазини, школи та офіси.
   Багато людей, кожен з власним автомобілем, забезпечують великий рух, забруднення і витрачений даремно простір у вигляді автостоянок. Розробники з Массачусетського технологічного інституту розробили прототип комунального мікроавтомобіля CityCar, який повинен розвантажити переповнені дороги. Двомісний, повністю електрифікований CityCar краще всього використовувати для поїздок в межах декількох миль. Коли пристрій не використовується, автомобіль складається і залишається разом з іншими CityCars.
    Лінії електропередач можуть втратити до 425 кіловат на кожну милю кабелю. Щоб зменшити втрати і зберегти низькі ціни на енергію, міста повинні організувати виробництво електроенергії в околицях. Одним з можливих джерел енергії є атомна електростанція мікророзміру, така як проект "Hyperion". Реактори Hyperion використовували б перероблене ядерне паливо, щоб провести 25 мегават - достатня кількості енергії для забезпечення 20 000 будинків.
   Оскільки більше людей переселиться в міста, середній розмір квартири зменшиться, приблизно до 90 квадратних метрів, каже Frenchman. Щоб зробити таку невелику площу менш тісною, кожне приміщення в будинку має бути багатофункціональним. Наприклад, меблі при необхідності можна висувати зі стіни, а вікна, зроблені з прозорого матеріалу, як ті, що Samsung вперше продемонстрував в 2010 році, будуть використовуватися в якості телевізора або зможуть ставати непрозорими по команді, щоб скоротити, таким чином, витрати на охолодження .
   Щоб знизити витрати на транспортування продовольства, інженери повинні побудувати вертикальні ферми, такі як запропонував почесний професор охорони здоров'я Колумбійського університету Dickson Despommier. Дані ферми змогли б забезпечити околиці свіжими продуктами і рибою.
   Утилізація може знищити матеріальні відходи, але цей процес є енергоємним. У центрі переробки відходів LO2P, авторами якого є Gael Brule і Julien Combes, використовується енергія вітру для забезпечення роботи заводів по вторинній переробці відходів. Вуглекислий газ, що виробляється заводом, вступає в реакцію з кальцієм, і в результаті виникає вапно. Корпорація Calera в Каліфорнії удосконалила даний процес і сьогодні використовує вапно, щоб зробити цемент.
   Багатофункціональна концепція є основою Плоскої Вежі, яку створив архітектор Paul-Eric Schirr-Bonnans. Крім наявності офісів, зон відпочинку та центру залізничних перевезень, в Плоскої Вежі можуть розміститися 40,000 чоловік.

Фото: http://www.chernyahovsk.su/ch_razdel_info/img/93e8ca6087.jpg
Джерело: http://mirnt.ru/science/tendencii-izmenenij-na-zemle-jyle
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2072 | Додав: wiktor | Теги: архітектура, майбутнє, зміни, людство, житло | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar