Головна » 2011 » Июль » 5 » Енергетика майбутнього - за біопаливом з морської капусти
13:32
Енергетика майбутнього - за біопаливом з морської капусти
біопаливо, майбутнє, морська капуста, океан   Морська капуста Laminaria digitata може стати ефективним джерелом біопалива, повідомляє Компьюлента з посиланням на інформацію EurekAlert!.
  Через те, що хімічний склад ламінарії змінюється від сезону до сезону, вона не завжди підходить для цих цілей, але в липні концентрація вуглеводів у клітинах водорості досягає максимуму. Саме тоді, вважає Джесіка Адамс з Університету Аберістуіта (Великобританія), слід приступати до переробки морської капусти на цукор та виробництва біопалива.
   «В процесі ферментації вуглеводи і розчинні цукру перетворюються на етанол, тому нам їх треба якомога більше, - пояснює Адамс. - Метали пригнічують цей процес, тому їх нам треба якомога менше ».
   Водорості можуть бути перетворені в біопаливо декількома способами. Бродіння (анаеробне зброджування), в результаті якого виходять етанол і метан. Другий варіант - піроліз (нагрівання без доступу кисню), який дає біонафта («зелений бензин»).
   Основна маса досліджень в галузі біопалива зосереджена на сухопутних рослинах, але останні мають серйозний недолік: вони займають землю, яку можна було б використовувати для вирощування продовольства. Тим часом на морські екосистеми припадає більше половини світової біомаси, причому водорості здатні самі по собі виробляти більше біомаси на квадратний метр, ніж цукровий очерет і інша наземна флора.
  «Біопаливо з морських водоростей - важлива стаття світової енергетики майбутнього, - вважає Адамс. - Біопаливо не підведе, коли вітер вщухне, а сонце закотиться ».
Фото: flickr.com
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2217 | Додав: wiktor | Теги: морська капуста, біопаливо, Океан, майбутнє | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar