Головна » 2010 » Июль » 21 » Останній притулок пінгвінів
11:15
Останній притулок пінгвінів
пінгвіни, узбережжя, Бразилія, загибель тварин    Сотні мертвих пінгвінів та інших морських тварин викинуті на берег в штаті Сан-Паулу (Sao Paulo), Бразилія, повідомляє агентство France Presse. Зокрема, в прибережних містах Перуібе (Peruibe), Праіа Гранде (Praia Grande) і Ітаньяен (Itanhaém) були знайдені 530 пінгвінів, безліч морських птахів, п'ять дельфінів і три гігантських морських черепах.

В даний час учені з університету Сан-Паулу і науково-дослідного центру займаються розслідуванням причин події. За попередніми оцінками, тварини могли загинути через голод під час тривалої міграції з вод Патагонії, південного регіону Аргентини.

Природним місцем існування пінгвінів є Патагонія та район Магелланової протоки, що розділяє Південну Америку і Антарктиду. Хоча в давнину пінгвіни жили саме в тропіках, в нинішні часи бразильський клімат дуже жаркий для цих птахів.

У 2008 році на узбережжі Сан-Паулу були знайдені загиблими понад 800 пінгвінів. Цих птахів знаходили навіть у субекваторіальних водах штату Баїя (Baia) на північному сході Бразилії. У тропічні води пінгвіни потрапляють наступним чином: відбилися від своїх груп дитинчат підхоплює потужним Мальвінські перебігом і виносить до бразильських берегів. Рекордне відстань, яку долають пінгвіни, доходить до 5 тис. км, тому більшість птахів дістаються до бразильських пляжів голодними й слабкими, багато гинуть по дорозі.

Але деяким птахам щастить. Так, частина пінгвінів, що приплив в 2008 році в Бразилію на відкололися крижинах, були відправлені додому. Ученим довелося доставляти птахів у природне середовище проживання на науково-дослідному судні бразильських ВМС «Арі Ронжел». Перед подорожжю в усі птахи пройшли ветеринарну перевірку: щоб без проблем перенести поїздку, птахи повинні були мати водонепроникні пір'я і здорові легені. Під час плавання пінгвіни могли купатися в басейнах з солоною водою і чотири рази в день харчувалися рибним філе.

Головною загрозою для існування пінгвінів сьогодні є глобальне потепління. Танення антарктичних льодів призвело до зменшення числа придатних для гніздування місць, а також до скорочення доступних птахам харчових ресурсів. Зникнути з лиця Землі ризикують чотири види цих птахів: імператорський пінгвін (найбільший пінгвін у світі), пінгвін Папуа, пінгвін Аделі і антарктичний пінгвін.
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2687 | Додав: wiktor | Теги: Бразилія, узбережжя, пінгвіни, загибель тварин | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar