Головна » 2011 » Июнь » 15 » Україна може втратити право торгувати квотами на СО2
18:14
Україна може втратити право торгувати квотами на СО2
НЕЦУ ,квоти, торгівля, Україна, Рамкова конвенція, ООН, антропогенні викиди   Україна через відсутність кадастру викидів парникових газів може втратити можливість торгувати відповідними квотами. Про це йдеться в повідомленні Національного екологічного центру України.
  "Україна ратифікувала Рамкову конвенцію ООН зі зміни клімату і тому зобов'язана надавати оновлений кадастр антр
опогенних викидів щорічно. Але з року в рік ООН давала свої рекомендації щодо недосконалості українського кадастру, очікуючи його поліпшення, і з року в рік Україна не враховувала критичних зауважень. У кінцевому підсумку Секретаріат ООН перестав дивитися крізь пальці на систематичні недоліки. Україна отримала звіт з численними зауваженнями, і повинна терміново усунути недоліки кадастру ", - сказала координатор програм зі змін клімату Національного екологічного центру України Христина Рудницька.
  Зокрема, за її словами, експерти Організації Об'єднаних Націй розкритикували Україні за звітність про викиди парникових газів. ООН не прийняла кадастр викидів парникових газів від Україною і підготувала звіт з критичними зауваженнями на 58 сторінках. "Тепер, не маючи прийнятного кадастру, Україна може втратити можливість торгувати квотами, що буде обмежувати виконання проектів спільного впровадження", - зазначила координатор.
  Серед основних проблем українського кадастру експерти ООН відзначили його непрозорість, відсутність деяких даних із-за їх конфіденційності, відсутність в кадастрі детального енергетичного балансу країни, даних по багатьох промислових процесів і лісовому господарству.
  Згідно з повідомленням Національного екологічного центру, кадастр Україні не прийнятий і переданий на розгляд у Комітет виконання зобов'язань (Compliance Committee). Далі питання буде вирішуватися вже на дипломатичному рівні. Сторони визначаться з датою слухань у Комітеті, і якщо Україна не вдасться усунути недоліки, вона втратить можливість торгувати квотами.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1927 | Додав: wiktor | Теги: україна, оон, торгівля, Рамкова конвенція, антропогенні викиди, НЕЦУ, квоти | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar