Головна » 2012 » Июнь » 2 » Українська ракета вивела на орбіту американський супутник
07:18
Українська ракета вивела на орбіту американський супутник
  Українська ракета вивела на орбіту американський супутник1 червня 2012, в 8:00. 23 хв. за київським часом з плавучої платформи «Одіссей» в Тихому океані в рамках проекту «Морський старт» успішно стартувала ракета-носій «Зеніт-3SL».
  Ракета вивела на геостаціонарну орбіту американський космічний апарат «Інтелсат 19» масою 5536 кг, повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України, передає УНІАН.
    У повідомленні вказується, що ракета-носій «Зеніт» розроблена державним підприємством «Конструкторське бюро« Південне »і виготовлена ​​державним підприємством« Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод» в кооперації з російськими та українськими підприємствами.
   Супутник «Intelsat-19» створено американською компанією Space Systems Loral на замовлення глобального супутникового оператора Intelsat. Космічний апарат призначений для забезпечення високоякісного мовлення в Австралії, а також поширення міжнародної відеоінформації через Азію і Тихий океан в західну частину США.
   Зазначений пуск став тридцять другий пуск ракети космічного призначення «Зеніт-3SL» в рамках програми «Морський старт».

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 1665 | Додав: wiktor | Теги: Морський старт, ракета, україна, Одіссей, Зеніт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar