Головна » 2014 » Февраль » 17 » В американській пустелі з'явилася найбільша в світі сонячна електростанція
09:20
В американській пустелі з'явилася найбільша в світі сонячна електростанція
  В американській пустелі Мохаве , на кордоні штатів Невада і Каліфорнія відкрилася найбільша у світі геліотермальна електростанція. На площі в 13 квадратних кілометрів розташувалися сотні тисяч дзеркал, сукупна потужність яких становить 400 МВт , повідомляє newsru.com з посиланням на портал Phys.org .
  Фактично електростанція Айванпа , на будівництво якої пішло без малого 7 років і 2,2 мільярда доларів , відкрилася ще в грудні , але остаточно всі бюрократичні формальності вдалося завершити тільки в минулий четвер .
  "Проект Айванпа - це чудовий приклад того , як Америка поступово стає світовим лідером в області розвитку сонячної енергетики" , - заявив під час урочистої церемонії відкриття міністр енергетики Ернест Моніц .
  За останні кілька років собівартість електроенергії , виробленої на сонячних електростанціях , дещо знизилася , але все ще не може конкурувати із собівартістю енергії , виробленої за рахунок інших носіїв. Проте влада Каліфорнії плануюэ , що до 2020 року третина всієї енергії , споживаної штатом , буде припадати саме на сонячні електростанції.
  Всього комплекс в Мохаве налічує без малого 350 тисяч дзеркал , розмір кожного з яких можна порівняти з гаражними воротами. Дзеркала відображають сонячне світло на котли з водою , розташовані на 140 -метрових вежах. Виділена в ході нагрівання пара обертає турбіни , які й виробляють електроенергію. Ця технологія відрізняється від використовуваної в приватних будинках , де на дахах розташовані сонячні батареї на фотоелементах .



Фото: http://wallpaper-s.org
Джерело: http://www.segodnya.ua/science/v-amerikanskoy-pustyne-poyavilas-krupneyshaya-v-mire-solnechnaya-elektrostanciya-495832.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2122 | Додав: wiktor | Теги: енергетика, Мохаве, геліотермальний, пустеля, еклектростанція, Айванпа, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar