Головна » 2012 » Январь » 6 » В Горлівці через хімічні відходи може скластися НС
09:22
В Горлівці через хімічні відходи може скластися НС
  хімікати, завод, Горлівка, забруднення Експертна комісія, яка проводила в місті Горлівці на Україні оцінку стану грунту та грунтових вод на території непрацюючого хімзаводу, де поховані хімічні відходи, прийшла до висновку, що в місті може скластися надзвичайна ситуація, повідомляє МНС України в середу.
  "Горлівський хімічний завод" виробляв хімматеріали для вугільної, гірничодобувної та військової промисловості. Розташований на околиці міста. У третьому і четвертому кварталі 2011 року в Горлівці на території держпідприємства, в зоні могильників хімічних відходів, державне регіональне геологічне підприємство "Донецькгеологія" проводило роботи з оцінки стану грунтів і підземних вод.
  "Третього січня міська комісія згідно з висновками щодо звіту виконаних робіт вирішила, що стан могильників і концентрація забруднюючих речовин у грунтах і підземних водах за класифікаційними ознаками може вийти на рівень надзвичайної ситуації", - повідомляє МНС.
  Відомство не уточнює площу забруднення хімічними відходами.
  Як пояснила РІА Новини керівник центру пропаганди головного управління МНС в Донецькій області Інна Сєдова, підприємство давно не працює.
  "Це підприємство давно закрито. На працююче підприємство можна накласти санкції, на такому підтримується безпека, а це давно не працює. Закриті підприємства бувають небезпечніше діючих", - зазначив спеціаліст.
  Сєдова припустила, що якщо ситуація буде визнана надзвичайною, то може бути підняте питання про виділення державою коштів на її ліквідацію. "Поки немає надзвичайної ситуації", - додала вона.
  Горлівка займає територію в 422 квадратних кілометра, з них 80% під забудовою. Чисельність населення складає до 300 тисяч осіб. На території міста діють десятки підприємств, у тому числі машинобудівні, хімічні, коксохімічні, працюють шахти.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: В Україні | Переглядів: 4417 | Додав: wiktor | Теги: забруднення, Горлівка, завод, хімікати | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar