Головна » 2014 » Март » 11 » В Іраці виявили тропічний кораловий риф
09:17
В Іраці виявили тропічний кораловий риф
  Групі учасників кількох спільних німецько- іракських експедицій в 2012 і 2013 роках вдалося виявити в Іраку унікальний жилий тропічний кораловий риф . Раніше сучасна наука не мала в своєму розпорядженні будь-яких даних про присутність коралових рифів в акваторії цієї країни.
  Унікальність цієї екологічної системи полягає в тому , що вона розташована недалеко від гирла річок Тигр і Євфрат , в багатих органічними осадами каламутних водах .
  Відповідно із загальноприйнятою думкою , тропічні коралові рифи відносять до вкрай чутливих систем , які потребують наявності прозорої води і температури понад 25 ° C.
  Виявлений кораловий риф в іракських водах чудово почуває себе не тільки в каламутній воді з видимістю до одного метра , а й зазнає перепади температури води від +14 ° C ( взимку ) до +36 ° C ( влітку).
  На цьому кораловому рифі була виявлена ​​багата фауна , що включає не тільки різні види твердих і м'яких коралів , а й різноманітні види губок , молюсків , риб , морських зірок і їжаків. Особливий науковий інтерес представляють масивні і повільно зростаючі корали , які в результаті довгих років еволюції змогли пристосується до такого вкрай екстремального середовища існування.
  Це наукове відкриття дозволяє вченим по-новому поглянути на правомірність використання коралових систем як індикаторів зміни клімату на нашій планеті. Можна припустити, що відкриття унікального коралового рифу в Іраку послужить потужним стимулом для проведення спільних наукових досліджень у світовому масштабі.
  Безсумнівно , територія коралового рифу повинна бути оголошена національним заповідником і охоронятися міжнародним правом. За матеріалами відкриття була опублікована робота в журналі Nature Scientific Reports.
Фото: vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.segodnya.ua/politics/pnews/v-irake-obnaruzhili-obitaemyy-tropicheskiy-korallovyy-rif-501425.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1744 | Додав: wiktor | Теги: тропіки, Євфрат, тигр, риф, Корал, Ірак | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar