Головна » 2010 » Июнь » 12 » В Україні знімають художній фільм про Чорнобиль
16:46
В Україні знімають художній фільм про Чорнобиль
   У місті Світлодарську Донецької області почалися зйомки нового художнього фільму "В суботу" відомого режисера і сценариста Олександра Міндадзе. Події у картині розгортаються в суботу 26 квітня 1986 року, відразу після аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомили в компанії "SOTA Cinema Group".

"Хоча сценарій писався як парафраз Чорнобиля, 1986 рік, – дата принципова. Герої стоять на зламі часів, але не можуть цього усвідомити, так само, як і цей "вічний" реактор, який вирішив, що мирний атом може вмить вибухнути і далі – смерть. І коли треба бігти, люди чіпляються за життя, і парадокс у тому, що життя в такі хвилини стає особливо яскравим і привабливим", - розповідає про фільм О. Міндадзе.

Головний герой - комсомольський працівник Валерій Кабиш - одним із перших дізнається правду про вибух на ЧАЕС і опиняється перед вибором: попередити своїх друзів про аварію, врятувати їх і себе або виконати наказ "зверху" - не сіяти паніку.

На головну роль запрошений молодий російський актор Антон Шагін, відомий глядачам з картин "Стиляги" і "Ховайся!", а його партнерами стануть дебютантка Світлана Смірнова-Марцинкевич, артист театру "Ленком" Станіслав Рядинський ("Будинок сонця", "Андерсен. Життя без любові"), музикант В’ячеслав Пєткун (лідер групи "Танці мінус", мюзикл "Нотр-Дам де Парі"), артисти Сергій Кузькін (театр "Сатирикон", серіал "Найясніший посол"), Олексій Демидов (театр "Співдружність акторів на Таганці") та інші.

Робота над новим художнім фільмом О.Міндадзе почалася у кінці минулого року. До основного складу міжнародної знімальної групи, очолюваної О.Міндадзе, увійшли румунський оператор Олег Муту ("4 місяці, 3 тижні, 2 дні", "Золота пальмова гілка" Каннського МКФ 2007 року), російський художник Деніс Бауер ( "Одного разу в провінції"), німецький звукорежисер Йорг Тайль ("Сім'я").

Зйомки фільму триватимуть до середини літа і проходитимуть в українських містах Світлодарську та Енергодарі, а прем'єра запланована на весну 2011 року.

Джерело: http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5447 | Додав: wiktor | Теги: українське кіно, Чорнобиль, фільм, катастрофа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar