Головна » 2011 » Ноябрь » 27 » Зведення саркофага над четвертим енергоблоком ЧАЕС розпочнеться в 2012 р.
08:27
Зведення саркофага над четвертим енергоблоком ЧАЕС розпочнеться в 2012 р.
 ЧАЕС, Чорнобиль, 2012, саркофаг, Холоша, будівництво Установка перших елементів конструкції нового саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС почнеться вже влітку 2012 року, повідомив у п'ятницю голова держагентства України з управління зоною відчуження Володимир Холоша.
   На донорської конференції, яка пройшла у квітні 2011 року в Києві, Україні отримала обіцянку на виділення необхідних коштів на добудову саркофага. Загальна сума коштів, необхідна для завершення реалізації Чорнобильських проектів, становить 740 мільйонів євро, з яких 550 мільйонів євро було зібрано під час конференції в Києві. Пізніше влада країни повідомила, що збір коштів на Чорнобильські проекти завершено.
  "Зараз проходить виготовлення конструкцій (саркофага) ... Десь в середині наступного року, влітку, ми будемо бачити перші встановлені елементи конструкцій конфойнмента (захисна оболонка)", - сказав на брифінгу Холоша.
  За його словами, вже підготовлено фундамент і необхідна інфраструктура для будівництва нового саркофага. Також позитивні висновки експертів отримав ліцензійний пакет, які буде проектувати новий безпечний конфойнмент.
  "Це дозволить нам розпочати будівництво нового саркофага без затримок", - додав голова держагентства.
  Холоша також зазначив, що проблеми, які виникають під час виконання проектів на майданчику НС, будуть розглянуті на Асамблеї донорів, яка відбудеться 15 грудня у штаб-квартирі ЄБРР у ​​Лондоні.
  Повністю завершити спорудження нового саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком НС планується до середини 2015 року.
  Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибухнув четвертий енергоблок станції. Після аварії над четвертим блоком станції був побудований саркофаг, який в останні роки поступово руйнується.
   Українська влада хоче перетворити Чорнобильську станцію в безпечну систему за допомогою об'єкта "Укриття", який буде представляти собою споруду у формі арки заввишки 105 метрів, довжиною 150 метрів і шириною 260 метрів. Після зведення він буде "насунутий" на четвертий блок ЧАЕС, над яким зараз знаходиться саркофаг.
Фото: rian.com.ua
Джерело: http://eco.ria.ru
Категорія: В Україні | Переглядів: 1781 | Додав: wiktor | Теги: будівництво, Чорнобиль, саркофаг, Холоша, ЧАЕС, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar