Головна » 2012 » Апрель » 5 » В Мексиканській затоці побільшало суїцидів серед китів і дельфінів
06:33
В Мексиканській затоці побільшало суїцидів серед китів і дельфінів
 В Мексиканській затоці побільшало суїцидів серед китів і дельфінів  Американська адміністрація океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) протягом майже двох років вивчала вплив аварії в Мексиканській затоці на платформі компанії BP і прослідковувала вплив нафтопродуктів на екосистему регіону і зокрема на життя китів і дельфінів, що мешкають в даному регіоні. Як виявилося, аварійний розлив нафти призвів до значного зростання числа дельфінів, які викинулися на береги затоки.
   Всього у дослідників з NOAA є дані про 714 китоподібних, які викинулися на берег Мексиканської затоки за два без малого року після аварії на нафтовидобувній платформі. Лише 5% від загального числа морських ссавців, які викинулися на берег, вдалося врятувати. Більш того, вчені простежили за місяцями дані про суїциди - зв'язок між випадками викиду китів і дельфінів на берег з аварією очевидний і не викликає сумніву, що саме екологічна катастрофа в Мексиканській затоці є причиною збільшення суїцидів серед морських мешканців.
   Враховуючи середньостатистичні дані про суїциди серед китів і дельфінів в 2002-2009 року, вчені розрахували, що кількість тварин, які викинулися на берег за досліджуваний період часу не мало перевищити 170 особин. Однак, у зв'язку з аварією це число склало 714 особин - більш ніж чотирикратне збільшення.
   Вчені відзначають, що найімовірніше дельфіни викидаються на берег через захворювання, які позначаються на органах орієнтації тварин. Негативний вплив на дельфінів і китів можуть надавати, наприклад, військові гідролокатори. Важливу роль відіграє і екологічна обстановка в місцях проживання морських ссавців.
    Нагадаємо, що вибух на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці стався в квітні 2010 року і став найбільшою екологічною катастрофою не тільки в історії США, але і у всьому світі. У води Мексиканської затоки вилилося близько 5 мільйонів барелів нафти.
Фото: korrespondent.net
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2550 | Додав: wiktor | Теги: кити, нафта, Мексиканська затока, дельфін, суїцид | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar