Головна » 2011 » Май » 24 » Вулкан накриває Європу
21:57
Вулкан накриває Європу
Грімсвотн, вулкан, виверження, Європа, Ісландія   Попіл від ісландського вулкану привів до скасувань польотів не тільки в самій Ісландії. Тепер заборона на польоти поширився і на Шотландію, повідомляє Reuters. Правда, ірландська компанія Ryanair, якій довелося скасувати 36 рейсів, не згодна з забороною і планує надіслати скаргу міністру шляхів сполучення щодо «зайвих» обмежень.
  Олафур Грімссон (Olafur Grimsson), президент Ісландії, розповів, що останнє виверження було значним, але це не вплине на авіацію так, що торішнє виверження іншого вулкана - Ейяф'ядлаєкюдль (Eyjafjallajokull). «Якщо говорити про Європу, то це навіть близько не буде схоже на минулий рік. Це іншого роду виверження і, я думаю, Європа краще готова до дій », - пояснив він. Поки крім Шотландії заборона на польоти торкнувся тільки західне узбережжя Норвегії і невелику частину Данії. За словами представників Європейської організації з контролю повітряного трафіку (Europe's air traffic control organization), якщо кількість вулканічних викидів залишиться таким же, хмара може досягти заходу Франції та північної частини Іспанії до четверга.
   Виверження вулкана Грімсвотн (Grimsvotn), що знаходиться в 200 км. від міста Рейк'явік (Reykjavik), столиці країни, почалося в суботу, 21 травня. У повітря було викинуто велику кількість вулканічного попелу, припинилася робота головного аеропорту країни, а потім і повітряний простір над Ісландією було закрито. Крім повітряного сполучення постраждали довколишні райони, в яких працівники соціальних служб допомагали фермерам завести тварин в укриття. Людям рекомендували залишатися удома, а при виході на вулицю носити маски.
   Нагадаємо, що в квітні-травні минулого року виверження вулкана Ейяф'ядлаєкюдль викликало великий авіаційний криза. Через це виверження європейська авіація пережила справжній колапс: польоти над Європою стали неможливі, оскільки уламки каміння та скла, що містяться в хмарах вулканічних викидів, могли пошкодити двигуни літаків.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2274 | Додав: wiktor | Теги: Ісландія, Грімсвотн, Європа, вулкан, виверження | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar