Головна » 2014 » Апрель » 23 » Забіг зубрів в США прийняли за пробудження вулкану
08:50
Забіг зубрів в США прийняли за пробудження вулкану

На початку квітня багато світових ЗМІ передали тривожну новину про те, що найбільший на планеті вулкан Йеллоустон, розташований в американському штаті Вайомінг , скоро почне вивергатися і тим самим дасть старт Апокаліпсису.

Виявилося , втім , що не все так страшно. Як тільки новина про можливе виверження Йеллоустоуна потрапила в пресу , керівництву парку , де знаходиться супервулкан , почали надходити тривожні дзвінки та електронні листи від сотень схвильованих співгромадян.

Всіх до смерті перелякало опубліковане на YouTube відео, де було відображено, як зубри в масовому порядку покидають заповідник . Факт " втечі" великих тварин з парку побічно вказував на те , що сейсмічна активність в регіоні зросла. Так вважали багато - не тільки обивателі , а й експерти .

Як з'ясувалося пізніше , зафіксовані на відео зубри бігли зовсім не з парку, а, навпаки, вглиб заповідника. " Був весняний день , і тварини раділи сонцю і гарній погоді. Це для них природно. Така поведінка зубрів ніяк не вказує на прийдешній Апокаліпсис».  - Заявила прес-секретар Йеллоустонського парку Емі Бартлетт .

Втім , вона підтвердила , що землетрус магнітудою 4,8 бала , зафіксований на початку місяця поблизу супервулкану , все ж таки був.

"Землетрус дійсно відбулося , проте ніякої шкоди навколишньому ландшафту він не завдав. Так, він став найбільшою сейсмічною подією на території заповідника з 1980 року , проте немає ніяких ознак того , що супервулкан розверзатиме раніше, ніж через 10 тисяч років " , - заявив геолог на прізвище Сервеллі .

"Можете заспокоїтися , за нашого життя Йеллоустоун точно не прокинеться " , - пообіцяв вчений.

Фото: http://nnm.me/blogs/ikar111/vulkan-yelloustoun-yellowstone-veb-kamera-live-on-line/
Джерело: http://polemika.com.ua/news-143920.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1784 | Додав: wiktor | Теги: Йеллоустон, Зубр, Вайомінг, забіг, апокаліпсис, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar