-->Головна » По трохи зі світу

Вчені з Канади відкрили найпівнічніше незамерзаюче джерело

  Канадські геологи знайшли на самому північному острові країни  - Елсмір, незамерзаюче джерело.

Вода з нього весь рік стікає по гірському схилу з висоти 300 метрів. Джерело назвали "Крижана ріка", повідомляє журнал Геологія.

Вчені з'ясували, що дже ... Читати далі»

Стародавні цивілізації грали в футбол на багатьох континентах

Стародавні цивілізації грали в футбол на всіх континентах, не знаючи про це. Вчені встановили, що древні цивілізації майже на всіх континентах грали у футбол, навіть не знаючи про це, і ця гра в м'яч була пов'язана з ритуалом. М'яч символізував небесні світила - Землю, Місяць і ... Читати далі»

В Індії з'явився новий штат

За повідомленням Times of India, в ніч на понеділок відбулося офіційне розділення штату Андхра-Прадеш на дві частини. Двадцять дев'ятим штатом Індії став новий регіон Теленгана . Одне із найбільших і найбільш розвинених , місто Хайдарабад перейшло на територію нового штату , проте вик ... Читати далі»

Олені Європи все ще пам'ятають про "залізну завісу"

"Залізна завіса" впала 25 років тому , але судячи з усього , оленям про це ніхто не сказав. Як показало нове дослідження , через чверть століття після падіння комунізму у Східній Європі олені , які живуть у прикордонній зоні між Чехією та Німеччиною , як і раніше не наважуються перетинати кордон.

Дослідники , що вивчили міграцію 300 оленів , дійшли висновку , що вони вважають за краще залишатися по одну сторону кордону.

У роки холодної війни загородження з колючого дроту , через який був пропущений струм , робили кордон між Чехословаччиною та Західною Німеччиною непрохідним для тварин. ... Читати далі»

Забіг зубрів в США прийняли за пробудження вулкану

На початку квітня багато світових ЗМІ передали тривожну новину про те, що найбільший на планеті вулкан Йеллоустон, розташований в американському штаті Вайомінг , скоро почне вивергатися і тим самим дасть старт Апокаліпсису.

Виявилося , втім , що не все так страшно. Як тільки новина про можливе виверження Йеллоустоуна потрапила в пресу , керівництву парку , де знаходиться супервулкан , почали надходити тривожні дзвінки та електронні листи від сотень схвильованих співгромадян. ... Читати далі»

Земляни вперше в цьому році побачать повне місячне затемнення

15 квітня буде ознаменовано рідкісною подією - повним місячним затемненням.

За твердженням експертів в області астрономічних досліджень , це буде першим подібним явищем в поточному році , повідомляють зарубіжні ЗМІ.

У Європі затемнення побачити буде не можна , оскільки воно відбуватиметься 15 квітня о денн ... Читати далі»

Один з шести американців може знайти Україну

фото Joris van AlphenЩо менше американці знають про географічне положення України, то охочіше вони виступають за втручання США.

Про це свідчить аналіз опитувань американців, опублікований політологами Кайлом Дроппом з Дармутского коледжу, Джошуа Керцером з Гарварду і Томасом Зайцевим з Прінстонського університету, опу ... Читати далі»