-->Головна » По трохи зі світу

Озера Землі стрімко дрібніють

Кілька днів тому НАСА оприлюднило разючі супутникові знімки Аральського моря в Центральній Азії. Колись Аральське море було четвертим за величиною озером на планеті, однак за останні 50 років водойма практично повністю всохла, в тому числі через недалекоглядну аграрну політику радянської влади, яка намагалася створити ефективні ферми в пустелі.

Аральське море - колись чудова водойма, що розтягнулася на 26,3 тисячі квадратних миль, зараз здається практично повністю висохлою, передає портал Discovery. ... Читати далі»

Контрабандист намагався провезти 51 черепаху у власних штанях

Канадець отримав звинувачення в контрабанді диких тварин після спроби перетнути кордон США з 51 черепахою, захованою у власних штанях, повідомляє BBC News.

Співробітники служби охорони рибних ресурсів і дикої природи США вистежили підприємливого Кай Сюя на американо-канадському кордоні. Контрабандист був затриманий канадськими прикордонниками, які виявили черепах, прив'язаних скотчем до його ніг. Тепер злочинцеві загрожує до 10 років позбавлення волі.

Всі звільнені черепахи належали до північно-американських видів - каролінська коробчата черепаха, червоновуха черепаха і бугорчата черепаха. Всі вилучені черепахи були передані на піклування в службу охорони рибних ресурсів і дикої природи.[ ... Читати далі»

В індії через дощі скасували навчання

На північному сході Індії через дощі скасували заняття в школах і вузах

Безперервні з суботи дощі накрили велику частину індійського міста Гувахаті, розташованого на північному сході країни, в штаті Ассам. Міській адміністрації довелося на невизначений час закрити місцеві школи і коледжі, а також оголосити евакуацію найбільш постраждалих районів. ... Читати далі»

Американські астронавти провели урок географії прямо з МКС

Астронавти Майк Хопкінс і Рік Мастраккіо, що представляють США в 38-й міжнародній експедиції на МКС, провели своєрідний урок географії прямо з космічної станції, використовуючи земну кулю замість глобуса. Завдяки 360-градусному куту огляду в панорамної контрольній вежі, наявної на модулі космічної обсерваторії станції астронавти змогли надати на відео дивну картину земної кулі. ... Читати далі»

Рівень Середземного моря піднімається

Дослідження, проведене Національним інститутом геології і вулканології, показує, що рівень моря підніметься на цілий метр до 2100 року.

Італія попрощається з Калабрією, Сардинією і областями, розташованими в долині річки По? Цілком можливо, що туристам доведеться звикнути до зовсім іншої Італії, в разі, якщо передбачення дослідників з Національного інституту геології і вулканології збудеться. Відповідно до результатів проведених досліджень рівень води в Середземному морі, котре омиває південні береги «Bel paese», підвищиться на один метр до 2100 року. ... Читати далі»

Населення Південної Кореї може вимерти до 2750 року

В країні спостерігається дуже низька народжуваність

Населенню Південної Кореї може загрожувати вимирання до 2750 року через низький рівень народжуваності, пише Chosun Ilbo. З таким прогнозом виступила дослідницька служба Національної асамблеї.

Як нагадали експерти, в даний час в Південній Кореї проживають 50 млн осіб. У 2013 році коефіцієнт народжуваності становив 1,19 дітей на жінку. Якщо така тенденція продовжиться, то до 2136 чисельність населення в країні скоротиться до 10 млн., а до 2750 Південній Кореї і зовсім загрожує вимирання, попереджають фахівці. ... Читати далі»

Жителі Австралії побачили в небі величезну вогненну кулю

Напередодні ввечері жителі південно-східної частини Австралії стали свідками унікального явища. Люди спостерігали в небі вогненну кулю великих розмірів, за якою залишався яскравий хвіст вогню.

Вікторія Андреа Браун, представляє пожежну службу регіону, розповіла, що їм зателефонувало величезна кількість людей, які повідомляли про падаючий в океан літак.

Але астрономи повідомили, що не було ніякої авіакатастрофи. Швидше за все, австралійці побачили метеорит. Експерт з Бюро метеорології Террі Райан зазначив, що деякі космічні тіла, такі як комета Галлея, наприклад, добре відомі. Але того метеорита, який палахкотів у небі над Австралією пізно ввечері в четвер, ніхто не чекав. ... Читати далі»

Японія планує будівництво нової станції на території Антарктиди

Закордонні ЗМІ повідомляють, що Японія планує зведення нової наукової станції на території Антарктиди.
Місцеві вчені вважають, що це допоможе їм аналізувати повітря, яке мільйон років тому залишилося в місцевих льодах. Заходи допоможуть кращ ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 »