Головна » 2012 » Январь » 9 » Зимові відлиги загрожують загибеллю бродячим собакам, вважають експерти
11:57
Зимові відлиги загрожують загибеллю бродячим собакам, вважають експерти
  бродячі собаки, Неуронов, місто, потеплінняМорози, які взимку часто встановлюються на довгий час, не є загрозою для міських бродячих собак, згубними для тварин можуть стати зимові потепління, вважає зоопсихолог Андрій Неуронов.
  Дуже холодна зима для бродячих собак- абсолютно нормальне явище. Виживання їх взимку залежить не стільки від суворості зими, скільки від перепадів температур. Їм не потрібна аномальна зима, особливо тепла, тому що після тривалого потепління достатньо буде легкого морозу, щоб завдати шкоди багатьом тваринам, - сказав Неуронов РИА Новости.
  За його словами, плюсова температура взимку може збивати собак з пантелику. Ошукані теплою погодою вдень, тварини влаштовуються на ніч на землі далеко від каналізаційних люків, з яких йде теплий пар, або переходів метро. Якщо ж вночі вдаряє мороз, чотириногі починають мерзнути. Це може погубити самих слабких і молодих членів зграї.
  "Міські тварини до зими набирають вагу, їх шерстяний покрив стає більш густим і довгим. Також собаки скорочують ареали проживання, вони стягуються туди, де буде зимовище - це теплі люки, труби, раніше були переходи метро. Кормова база для них - смітники, звалища , продуктові склади, ресторани, і, звичайно, їх підтримує підгодовування людьми ", - сказав Неуронов.
  За словами співрозмовника агентства, притулки для собак взимку не можуть допомогти міським тваринам, тому що вони в першу чергу створені для покинутих звірів, а не для тих, які були бездомними з самого початку.
  Притулки створені для домашніх і кинутих собак. Це велика проблема саме після літа. Люди їдуть з дач і кидають собак, тому що награлися. Народжені влітку і кинуті молоді собаки - це перша група ризику, вони можуть не пережити зиму, їм необхідні притулки, - повідомив Неуронов.
  За даними співрозмовника агентства, в Москві зараз живуть близько 25 тисяч бездомних собак. Вони тримаються зграями і найчастіше живуть на одному і тому ж місці. Як зазначив зоопсихолог, в останні роки москвичі стали більше дбати про бездомних собак. Зокрема, з'явилося близько сотні зроблених руками городян теплих будок для вуличних собак.
  "Зараз така тенденція намітилася - люди самі роблять для собак будки, в тому числі утеплені. Якщо створити псам умови, доглядати, вони не будуть перешкодою місту. Це один з кращих шляхів. Такі гарні, доглянуті собаки в хороших будках можуть створити місту нове обличчя ", - вважає Неуронов.
Фото: kiyany.obozrevatel.com
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1981 | Додав: wiktor | Теги: бродячі собаки, Неуронов, місто, потепління | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar