-->Головна » Архив новостей

У Генуї в результаті повеней введений режим НС

В результаті повені, викликаної зливовими дощами та розливом річок, загинула одна людина, велика частина території Генуї виявилася затоплена. Близько двох тисяч людей опинилися без електроенергії. У п'ятницю були евакуйовані жителі району Сант-Агата, жителям інших районів поліція рекомендувала залишатися вдома, були закриті школи. Поїзд, який прямував з Турина, зійшов з рейок через зсув, машиніст був поранений.

Над регіоном Лігурія (столицею якого є Генуя) зберігається грозовий фронт, йдуть дощі, що викликає труднощі в русі залізничного та автомобільного транспорту, повідомляє ИТАР-ТАСС. ... Читати далі»

Будь-який бажаючий зможе відправити своє ім'я на Марс

На цьому тижні НАСА надало унікальну можливість всім бажаючим в буквальному сенсі вписати свої імена в історію. На спеціальному сайті керівництво НАСА пропонує безкоштовно оформити символічний квиток на новий американський космічний корабель «Оріон», який здійснить свій перший політ вже в грудні цього року. Кожен володар подібного «посадкового талона» може бути впевнений - його ім'я буде записано на спеціальному мікрочіпі, який на борту «Оріона» готується в космічну подорож.

Станом на 9 жовтня понад 276 тисяч осіб вже оформили іменні «посадочні талони». Більшість з них - жителі США (більше 110 тисяч зареєстрованих). Час приєднатися до цих людей ще є: останній день реєстрації - 31 жовтня. ... Читати далі»

Прогноз погоди з майбутнього: Ісландія-2050

Всесвітня метеорологічна організація продовжує знімати відеоролики для проекту «Прогноз погоди з майбутнього». На черзі - Ісландія.

Згідно з прогнозом погоди на 2050, в країні буде тепліше, ніж зараз. Виросте кількість опадів. Завдяки підвищенню температури повітря площа ділянок, на яких може виростати ліс, збільшиться. Втім, разом з потеплінням прийдуть нові види комах, які можуть нанести шкоду місцевим рослинам.

Поява нових видів стане стресом для флори і фауни Ісландії. Окислення океану може негативно позначитися на його харчових ланцюгах. ... Читати далі»

Через 20 років на планеті може не залишитися слонів і носорогів

За даними експертів, щорічно браконьєри вбивають до 35 тисяч слонів і більше тисячі носорогів. Це пов'язано з ростом попиту на роги і кістки цих тварин і може привести до жахливих наслідків: через 20 років на планеті може не залишитися подібних тварин, повідомляє «РИА Новости» з посиланням на The Independent.

Зоозахисники у Великобританії вирішили провести марш на підтримку слонів і носорогів, пройшовши по вулицях Лондона в масках цих тварин. Також вони закликали не купувати вироби зі слонової кістки і рогів носорогів, закрити заводи, які їх виготовляють, і магазини, в яких вони продаються. Зоозахисники зажадали посилення покарання за браконьєрство і прийняття термінових заходів по захисту тварин. ... Читати далі»

Вчені виявили 30 тисяч раніше невідомих підводних гір

Європейсько-американська команда вчених оголосила про відкриття тисяч нових гір на Землі, повідомляє BBC News. Мінімальна висота виявлених піків становить 1,5 км. Причина, за якою раніше настільки значні геологічні утворення залишалися непоміченими, - знаходження гір на дні океану.

В число виявлених підводних височин входять гірський хребет в Мексиканській затоці, що утворився близько 180 млн років тому, і гірський масив в Південній Атлантиці, що сформувався 85 млн років тому, коли Африка відкололася від Південної Америки. ... Читати далі»

Озера Землі стрімко дрібніють

Кілька днів тому НАСА оприлюднило разючі супутникові знімки Аральського моря в Центральній Азії. Колись Аральське море було четвертим за величиною озером на планеті, однак за останні 50 років водойма практично повністю всохла, в тому числі через недалекоглядну аграрну політику радянської влади, яка намагалася створити ефективні ферми в пустелі.

Аральське море - колись чудова водойма, що розтягнулася на 26,3 тисячі квадратних миль, зараз здається практично повністю висохлою, передає портал Discovery. ... Читати далі»

Контрабандист намагався провезти 51 черепаху у власних штанях

Канадець отримав звинувачення в контрабанді диких тварин після спроби перетнути кордон США з 51 черепахою, захованою у власних штанях, повідомляє BBC News.

Співробітники служби охорони рибних ресурсів і дикої природи США вистежили підприємливого Кай Сюя на американо-канадському кордоні. Контрабандист був затриманий канадськими прикордонниками, які виявили черепах, прив'язаних скотчем до його ніг. Тепер злочинцеві загрожує до 10 років позбавлення волі.

Всі звільнені черепахи належали до північно-американських видів - каролінська коробчата черепаха, червоновуха черепаха і бугорчата черепаха. Всі вилучені черепахи були передані на піклування в службу охорони рибних ресурсів і дикої природи.[ ... Читати далі»

Сьогодні Європейський день мов

Європейський день мов вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Він відзначається 26 вересня для підтримки розвитку мов і їх розмаїття.

Стандартом для сучасного європейця вважається володіння, як мінімум, двома іноземними мовами. Тому Європейський день мов закликає до викладання та вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами.

Вчені досі не можуть точно відповісти на питання, чому вивчення іноземних мов одним людям дається дуже легко, а інші безрезультатно намагаються вивчити хоча б рідну мову. Багато хто вважає, що до цього повинна бути генетична схильність і навіть талант. ... Читати далі»

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 262 263 »