Головна » 2014 » Октябрь » 10 » Будь-який бажаючий зможе відправити своє ім'я на Марс
12:09
Будь-який бажаючий зможе відправити своє ім'я на Марс

На цьому тижні НАСА надало унікальну можливість всім бажаючим в буквальному сенсі вписати свої імена в історію. На спеціальному сайті керівництво НАСА пропонує безкоштовно оформити символічний квиток на новий американський космічний корабель «Оріон», який здійснить свій перший політ вже в грудні цього року. Кожен володар подібного «посадкового талона» може бути впевнений - його ім'я буде записано на спеціальному мікрочіпі, який на борту «Оріона» готується в космічну подорож.

Станом на 9 жовтня понад 276 тисяч осіб вже оформили іменні «посадочні талони». Більшість з них - жителі США (більше 110 тисяч зареєстрованих). Час приєднатися до цих людей ще є: останній день реєстрації - 31 жовтня.

Згідно із заявою НАСА, перший випробувальний політ модуля «Оріон» має відбутися 4 грудня. В рамках цього польоту, здійсненого завдяки ракеті «Дельта IV Хеві», модуль двічі пройде по орбіті на висоті порядку шести тисяч кілометрів за 4,5 години. За цей час фахівці на Землі протестують всі системи космічного апарату. Потім «Оріон», будучи апаратом багаторазового використання, повернеться на Землю, приводниться в Тихому океані.

Ті, хто не встигне зареєструватися на цей орбітальний політ, можуть приєднатися до «глобального суспільства космічних мандрівників» (саме так в НАСА називають учасників даного проекту) і пізніше. Реєстрація на сайті буде продовжена, і імена нових учасників будуть записані на мікрочіп, який буде і надалі подорожувати на «Оріоні» і в кінцевому підсумку, відповідно до планів НАСА, відправиться в чергову науково-дослідницьку місію на Марс.
 

НАСА вже не вперше проводить подібну акцію: перед відправкою «К'юріосіті» на Червону планету більше мільйона людей стали частиною історії - їх імена записані на два мікрочіпа, встановлених на апарату.

Зареєструватися можна на цьому сайті - http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/orion-first-flight/

Фото: http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/orion-first-flight/
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/sobytiya/11882-lyuboy-zhelayuschiy-smozhet-otpravit-svoe-imya-na-mars/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3007 | Додав: wiktor | Теги: Імена, космос, марс, Оріон, Подорож | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar