-->Головна » Архив новостей

Жіноче населення Землі завжди переважало

Це дозволила з'ясувати нова методика вилучення генетичної інформації.

Протягом всієї історії людства, жінок завжди було більше чоловіків. Це вдалося з'ясувати фахівцям з Інституту еволюційної антропології імені Макса Планка. Займаючись з'ясуванням демографічної ситуації за весь час існування населення Землі, вони провели дослідження, використовуючи методику вилучення генетичної інформації.

Результати своєї роботи вчені опублікували в журналі Investigative Genetics. В ході дослідження вони встановили, що жінок в роді Homo було більше, ніж чоловіків ще до міграції людських предків з Африки. Можливо, це сталося через те, що чоловік тоді міг мати багато жінок, або з багатьох інших причин, але жіночих генів завжди було більше. ... Читати далі»

25.09.2014

В індії через дощі скасували навчання

На північному сході Індії через дощі скасували заняття в школах і вузах

Безперервні з суботи дощі накрили велику частину індійського міста Гувахаті, розташованого на північному сході країни, в штаті Ассам. Міській адміністрації довелося на невизначений час закрити місцеві школи і коледжі, а також оголосити евакуацію найбільш постраждалих районів. ... Читати далі»

Тисячі філіппінців евакуюють через наближення виверження Майона

Термінову евакуацію ініціювала  16 вересня, філіппінська влада для мешканців зони біля діючого вулкану Майон, який розташовується на території центрального району Биколь.

За даними адміністрації провінції Албай, найактивніший філіппінський вулкан в найближчі тижні може почати вивергатися, тому евакуацію вирішили провести завчасно. На даний момент перебратися в більш безпечні райони країни змушені були більше 12 тисяч жителів розташованих в околицях вогненної гори населених пунктів, передає ИТАР-ТАСС. ... Читати далі»

У Румунії стався землетрус магнітудою 4,8

У середу ввечері в Румунії стався землетрус магнітудою 4,8, повідомляє портал Shanghai Daily. Ударна хвиля, викликана підземними поштовхами, докотилася до сусідньої Молдови, жителі якої відчули незначні коливання земної поверхні.

Згідно з уточненими даними, наданими Національним інститутом геофізики Румунії, початок землетрусу було зафіксовано в середу, 10 вересня, в 22:45 за місцевим часом. Осередок сейсмоподії знаходився на глибині 105 км в гірській місцевості східного повіту Бузеу. ... Читати далі»

Американські астронавти провели урок географії прямо з МКС

Астронавти Майк Хопкінс і Рік Мастраккіо, що представляють США в 38-й міжнародній експедиції на МКС, провели своєрідний урок географії прямо з космічної станції, використовуючи земну кулю замість глобуса. Завдяки 360-градусному куту огляду в панорамної контрольній вежі, наявної на модулі космічної обсерваторії станції астронавти змогли надати на відео дивну картину земної кулі. ... Читати далі»

Найкрупніший долинний льодовик Італії майже розтане до 2100 року

Найбільший долинний льодовик Італії, відомий як Форні, може стати значно меншим протягом найближчих 86 років.

Умови клімату до 2100 року можуть викликати активне танення льодовика, і той зменшиться майже на 80% (останні вимірювання проводились у 2007 році).

Це стало зрозуміло після того, як дослідники вирішили зробити моделі декількох сценаріїв поведінки льодовика, які можуть відбутися в залежності від кількості опадів і середньої температури протягом XXI століття. ... Читати далі»

Розпочато конкурс «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014»

Стартував вже шостий дитячий екологічний проект «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014» в рамках міжнародного конкурсу " Eco Picture Diary ".  Конкурс триватиме до 20 жовтня В Україні проект організований Фондом Кличко за підтримки компанії Panasonic

Створений більше ніж 6 років тому проект «Eco Picture Diary» об’єднав більше мільйона дітей з 52 країн світу. Метою цього конкурсу є виховання у підростаючого покоління дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення світових екологічних проблем.

«Створити умови для самореалізації є одним із головних завдань для Фонду Кличко. Вже більше десяти років ми підтримуємо молодь у сфері спорту та освіти. Ми прагнемо, щоб усі діти, які візьмуть участь у конкурсі відчули свою причетність до якісних змін в країні», - зазначила виконавчий директор Фонду Кличко Аліна Носенко. ... Читати далі»

05.09.2014

Рівень Середземного моря піднімається

Дослідження, проведене Національним інститутом геології і вулканології, показує, що рівень моря підніметься на цілий метр до 2100 року.

Італія попрощається з Калабрією, Сардинією і областями, розташованими в долині річки По? Цілком можливо, що туристам доведеться звикнути до зовсім іншої Італії, в разі, якщо передбачення дослідників з Національного інституту геології і вулканології збудеться. Відповідно до результатів проведених досліджень рівень води в Середземному морі, котре омиває південні береги «Bel paese», підвищиться на один метр до 2100 року. ... Читати далі»

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 262 263 »