Головна » 2014 » Сентябрь » 17 » Тисячі філіппінців евакуюють через наближення виверження Майона
07:50
Тисячі філіппінців евакуюють через наближення виверження Майона

Термінову евакуацію ініціювала  16 вересня, філіппінська влада для мешканців зони біля діючого вулкану Майон, який розташовується на території центрального району Биколь.

За даними адміністрації провінції Албай, найактивніший філіппінський вулкан в найближчі тижні може почати вивергатися, тому евакуацію вирішили провести завчасно. На даний момент перебратися в більш безпечні райони країни змушені були більше 12 тисяч жителів розташованих в околицях вогненної гори населених пунктів, передає ИТАР-ТАСС.

Евакуйованих філіппінців розмістили в спеціально зведених тимчасових притулках. Вони стануть для цих людей будинком щонайменше на найближчі три місяці. Крім того, філіппінська влада готуються до можливої ​​евакуації тисяч людей з районів, які розташовані на південному сході від кратера вогненної гори.

В даний час в районі Майона філіппінські фахівці з місцевого інституту вулканології і сейсмології продовжують реєструвати періодичні підземні поштовхи, а також каменепади. Зважаючи на це рівень небезпеки був підвищений з другого до третього.

Відзначимо, що останнє виверження Майона, яких за останні 600 років було більше 50, сталося в 2009 році. Самим згубним за масштабами наслідків було виверження, що відбулося в 1814 році. Тоді Майон забрав життя близько 1,2 тисячі осіб.

Фото: C.G. Newhall | USGS
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/stihiynye-yavleniya/11564-tysyachi-filippintsev-yevakuiruyut-iz-za-nadvigayuschegosya-izverzheniya-mayona/
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2174 | Додав: wiktor | Теги: евакуація, Майон, Філіппіни, вулкан, виверження | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar