-->Головна » Архив новостей

Витік нафти нарешті зупинено

  Президент США Барак Обама (Barack Obama) схвалив те, як його уряд вирішував проблему витоку нафти в Мексиканській затоці, повідомляє BBC News. Сталося це вже після того, як стали відомі результати опитування населення країни: 60% американців залишилися незадоволені реакцією влади на інцидент.

Крім того, президент оприлюднив низку заходів з усунення наслідків катастрофи, включаючи піврічну заборону на розвідку нових нафт ... Читати далі»

29.05.2010

Аукціон в Нью-Йорку пропонує купити кістки динозаврів

  Аукціон в Нью-Йорку пропонує купити кістки динозаврів, а також скам'янілі насіння древніх рослин і останки викопних риб, повідомляє Sky News. Торги, організатором яких виступив аукціонний будинок Bonhams, відбудуться у четвер, 27 травня.

У числі лотів майбутнього аукціону виявилися зуб тиранозавра (за нього організатори торгів сподіваються виручити близько 12 тисяч доларів), скелет шерстистого носорога (від 70 до 9 ... Читати далі»

29.05.2010

Cезон ураганів в Атлантичному океані обіцяє бути дуже активним

  За даними експертів, в нинішньому році в Атлантиці можуть зародитися від 14 до 23 тропічних штормів. Причому, щонайменше, 14 з них переростуть в урагани. Більше того, зазначають фахівці, від трьох до семи ураганів будуть не менш ніж третьої і більше категорії небезпеки, передає ІТАР-ТАСС. Вони можуть посилитися до такої міри, що швидкість вітру в них складе близько 200 км / ч. Імовірність того, що такий ураган обрушиться на у ... Читати далі»

29.05.2010

Грінпіс похвалив Nokia і розкритикував Nintendo

  Грінпіс розкритикував корпорації Nintendo і Toshiba за низькі екологічні стандарти і похвалив компанії Nokia і Sony Ericsson за роботу із вторинними ресурсами, ефективне використання енергії і поетапний відмова від шкідливих речовин.

У своєму щоквартальному «Довіднику екологічно чистої електроніки» організація дала оцінку діяльності вісімнадцяти найбільших виробників, приділивши особливу увагу в ... Читати далі»

29.05.2010

Японія може стати світовим лідером з геотермальної енергетики

  Відомий американський еколог заявив сьогодні, що Японії слід зосередитися на розвитку геотермальної енергії, причому вулканічний архіпелаг-держава може стати світовим лідером в цій області.

«Японія могла б поставити геотермальну енергію в центр своєї нової енергетики точно так само, як США і Китай роблять ставку на вітер, - сказав на прес-конференції в Клубі іноземних кореспондентів в Японії Лестер Браун, президент Ін ... Читати далі»

29.05.2010

Нагороди за чистоту

  Премія «Туризм для майбутнього» (Tourism for Tomorrow Awards) за успішну роботу в галузі розвитку екотуризму була вручена вчора в чотирьох номінаціях на щорічній церемонії, організованої Міжнародною радою з подорожей і туризму (World Travel & Tourism Council), повідомляє Daily Telegraph. Як розповів Жан-Клод Бомгартен (Jean-Claude Baumgarten), президент Ради, премія «відзначає найбільші досягнення в області екологічного т ... Читати далі»

28.05.2010

Найкращі міста світу

  Компанія Mercer досліджувала якість життя в різних містах за наступними параметрами: злочинність, політична стабільність, лікарняне забезпечення, транспорт, їжа і напої, дозвілля, клімат і особиста свобода, повідомляє Daily Mail. Перше місце в загальному рейтингу зайняв  Відень, Австрія.

Mercer проводить дослідження для урядів і компаній, що займаються відправкою своїх співробітників за кордон. Це дослідження прово ... Читати далі»

27.05.2010

«Капітан Кусто» у Державному музеї Дарвіна

До 100-річчя з дня народження французького океанолога Жака-Іва Кусто (1910-1997) та 25-річчя трансатлантичного переходу команди Кусто на турбопарусном судні "Алкіона" Державний Дарвінівський музей представляє виставку «Капітан Кусто».

У наш час важко знайти людину, якій невідоме ім'я Жака-Іва Кусто. Багато телеглядачів складали своє перше уявлення про мешканців підводного світу завдяки йог ... Читати далі»

25.05.2010
« 1 2 ... 245 246 247 248 249 ... 262 263 »