-->Головна » Архив новостей

Недопалки можна використовувати для боротьби з іржею

  Китайські вчені пропонують використовувати хімічні елементи, що містяться в сигаретних недопалках  для захисту сталі від іржі, повідомляє  газета "Чайна Дейлі".

Згідно з доповіддю, опублікованою за результатами досліджень китайських фахівців в американському журналі Industrial & Engineering Chemistry Research, по меншій мірі, дев'я ... Читати далі»

16.05.2010

Закоханих пограбували

Замки, що висіли на Мості мистецтв (Pont des Arts), одному з найвідоміших мостів Парижа, Франція, таємничим чином зникли через тиждень після того, як влада висловила своє незадоволення «прикрасами», повідомляє Daily Telegraph. На мості висіло майже 2 тис. різних замків з намальованими серцями та ініціалами. За традицією, що склалася закохані пари прикріплювали ці замки до огорожі моста, а ключі або викидали в Сену на знак безсмертної ... Читати далі»

15.05.2010

Допомога по господарству зберігає шлюб

  Група учених з Лондонської школи економіки (London School of Economics), Великобританія, виявила, що шлюби, в яких чоловіки допомагають з прибиранням, рутинною роботою по будинку і турботою про дітей, найчастіше виявляються міцними, повідомляє Daily Mail. І чим більше старань докладає чоловік, тим меншою є ймовірність, що шлюб закінчиться розлученням. Результати дослідження були опубліковані в журналі Feminist Economics.
... Читати далі»

15.05.2010

Вчені спростували теорію про пересування статуй острова Пасхи

  Група дослідників з Університетського коледжу Лондона і Манчестерського університету, що працює на острові Пасхи в Тихому океані, оголосила про неспроможність традиційної теорії про пересування знаменитих кам'яних статуй - моаї.

«Ми ніколи не дізнаємося, як насправді пересували статуї», - заявив доктор Колін Річардс, один з керівників дослідницької групи.

Учені прийшли до висновку, що пасхальські дороги бу ... Читати далі»

14.05.2010

Учені склали атлас забруднення територій після аварії на ЧАЕС

   Вчені двох країн - Росії та Білорусії - підготували Атлас сучасних та прогнозних аспектів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на постраждалих територіях.

"У атласі міститься не тільки ретроспективна інформація про радіоактивне забруднення територій внаслідок аварії на ЧАЕС, але є і прогнозні карти по забрудненню до 2056 року", - повідомив на брифінгу в Мінську в четвер, 13 травня, заступник директора департа ... Читати далі»

14.05.2010

В Швеції піймали оселедцевого короля

Біля західного берега Швеції виловлено гігантського оселедця, повідомляє Daily Telegraph. Довжина так званого оселедцевого короля (Regalecus glesne, ремінь-риба) становить 3,5 метра. Перша подібна риба була виловлена у цій скандинавській країні більше 130 років тому.

Regalecus glesne був зна ... Читати далі»

13.05.2010

Перероблятись шкідливо для здоров'я

Група вчених під керівництвом Міан Віртанен (Mianna Virtanen), епідеміолога Фінського інституту гігієни праці (Finnish Institute of Occupational Health) в Хельсінкі, Фінляндія, та Університетського коледжу Лондона (University College London), Великобританія, з'ясувала, що люди, котрі регулярно переробляють і працюють 10 -11 годин на день значно збільшують ризик появи серцевих захворювань, повідомляє BBC News. Результати дослідження ... Читати далі»

13.05.2010

Знахідка в Ермітажі

В Ермітажі в Санкт-Петербурзі, Росія, виявлена скульптурна група «Беглый раб», яка вважалася втраченою. Як повідомляється на сайті музею, знахідка була зроблена випадково, під час проведення робіт з установки електрощита на площадці другого поверху Церковних сходів.

26 квітня електромонтажники Михайло Смирнов та Олексій Кукурудза розкрили цегляну кладку на стіні і несподівано побачили руку статуї. Проникнувши в отвір, вони в ... Читати далі»

13.05.2010
« 1 2 ... 248 249 250 251 252 ... 262 263 »